Revoluție în PSD după ce trei parlamentari nu s-au prezentat la votul pentru demiterea Guvernului Orban. Președintele Marcel Ciolacu nu a acceptat explicațiile legate de Covid-19 și alte probleme oferite de Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și Călin Potor și anunță revoluție în viitorul Consiliu Politic Național!

Ciolacu are de gând să propună forului suprem de conducere al partidului excluderea celor trei parlamentari care nu s-au prezentat la citirea și votul pe moțiunea de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus. Președintele PSD este convins că niciunul dintre ei nu este bolnav!

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu, şef al Camerei Deputaţilor, a spus: „Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan… Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (…) Nu e niciunul bolnav!”.

Ce se întâmplă dacă nu este cvorum pentru votul moțiunii

Marcel Ciolacu a mai spus că în cazul în care nu este cvorum de şedinţă în urma apelului nominal, votul şi dezbaterea la moţiunea de cenzură vor fi reprogramate.

Ca să lămurim de ce a fost nevoie de apel nominal, că am tot văzut această discuţie aprinsă: deoarece este sesiune extraordinară, Biroul permanent reunit are atributul de a convoca sesiune extraordinară. Atributul ordinii de zi este al plenului reunit. Când am deschis şedinţa, au fost prezenţi 170 şi atunci este nevoie de apel nominal, să avem prezenţa pentru a aproba ordinea de zi”, a explicat liderul PSD.