Ciolacu: Am încercat, nu s-a făcut cvorumul. Vom lua o decizie politică

Parlamentul se reunește, luni, de la ora 14.00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în ședință comună, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD, care poartă numele „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Însă Marcel Ciolacu anunța la începutul  ședinței că nu este cvorumul necesar pentru dezbatere și vot. Ulterior, ședința a fost reluată iar momentan se face apelul nominal.

„În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Categoric, vom lua o decizie politică și vă vom anunța”, a precizat acesta despre cum va reacționa PSD.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre faptul că în săptămâna trecută anunța că PSD va strânge 250 de voturi pro-moțiune – „Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”.

Președintele Partidului Social Democrat a mai punctat faptul că își menține decizia referitoare la excluderea din partid a social-democraților care au lipsit de la ședința de luni – „Cred că cel mai bine e să venim cu precizări în interiorul partidului”.