Opoziția  formată majoritar din PSD a strâns în acest moment 234 de voturi, cu unul peste limita majorităţii, pentru a demitere Guvernul Orban. Pe lângă acestea, aceștia mai au, în plus, încă cinci voturi de la deputaţii minorităţilor naţionale. În ciuda acestor calcule, moţiunea nu va trece, susţin surse din conducerea PSD .

Una e realitatea pe hârtie, alta e realitatea din Parlament. Unii parlamentari PSD vor lipsi de la vot, alţii au trecut deja în barca PNL, dar abia luni vom afla oficial. S-a negociat intens zilele acestea, PNL a aruncat cu promisuni în parlamentarii noştri şi nu doar cu promisiuni”, susţin surse social-democrate pentru Adevărul.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, 31 august, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută. „Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara atunci Marcel Ciolacu.