Șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3, difuzat joi seară, în care a explicat de ce a mers personal să discute cu reprezentanții Clanului Duduianu, în cazul înmormântării lui Emi Pian.

„Au fost mai multe variante de acțiune, începând de marți. Știți că, la un moment dat, marți (4 august, ziua în care a fost ucis Emi Pian-n.r.), au apărut inclusiv în mediul online aglomerări masive în zonă și atunci ne-am dat seama că pot să existe riscuri foarte mari. S-au luat măsuri începând de marți nu numai din punct de vedere managerial. S-au întrerupt, de exemplu, concediile șefului de sector, adjunctului pe ordine publică.

S-au dispus forțe suplimentare și au început să apară filtrele noastre și să executăm misiuni informativ-operative atât în zona respectivă, dar și în toată țara pe baza informațiilor pe care le aveam. Eram în concediu și țineam legătura cu colegii mei.

Stabiliseră o tactică ce trebuia pusă în operă sâmbătă dimineață și anume urma să fie făcut un număr mare de percheziții, dar vineri seară instanța nu a aprobat aceste percheziții și această tactică nu s-a mai aplicat”, a spus Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu susține că nu a existat o negociere cu familia lui Emi Pian și a precizat că a luat legătura cu preoții pentru a li se transmite că ora înmormântării interlopului va fi devansată și anume la ora 08.00 dimineața, în loc de 13.00, așa cum era programată inițial.

”Aveam informații că urmau să vină mulți din zona familiei și nu numai și am apelat la elementul-surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină ca să i să transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la ora 08.00, că nu putem permite să avem aglomerare de persoane, să iasă poate lupte de stradă, scandal și mai ales transmiterea virusului. Iar rezultat este că nu am avut nici scandal și nici nu am avut îmbolnăviri în masă”, a afirmat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Un set de imagini în care ar apărea mai mulți șefi ai Poliției Române în timp ce ar „negocia” cu rudele interlopului Emi Pian, în seara de dinaintea înmormântării, au penetrat spațiul public în această după-amiază. În spatele acestor filmări se ridică, însă, numeroase semne de întrebare!

Surse de încredere din Poliția Română au afirmat că ”actorii” care apar în imagini ar fi, de fapt, angajați ai Poliției Locale și nicidecum ofițeri cu funcții înalte din aparatul M.A.I., așa cum s-a vehiculat, însă acest lucru nu înseamnă că întâlnirea n-ar fi avut, totuși, loc.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis, în noaptea de luni spre marți, după ce a fost înjunghiat de un membru al unui clan rival, într-un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii

În noaptea de 8 spre 9 august, o ”întâlnire de taină” între șefii Poliției Române și rudele interlopului Emi Pian – chiar înaintea înmormântării acestuia – a ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la ”relațiile” controversate stabilite între ”nume grele” din Poliția Română și clanurile interlope care fac legea în București.

„Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a spus Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă susținute, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Joi, după ce președintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii MAI explicații referitoare la controversata întâlnire nocturnă dintre șefi ai Poliției Române și membri ai clanului Duduianu, Bogdan Despescu (secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne) și Liviu Vasilescu (șeful Poliției Române), au făcut declarații referitoare la „scandalul momentului”.