Celebra soprană Adriana Mesteș a fost găsită moartă la domiciliu, potrivit surselor .Se pare că vecinii au fost nevoiți să cheme pompierii deoarece de trei zile se simțea un miros specific corpului uman în descompunere iar artista nu mai răspundea la ușă.

Soprana ar fi locuit singură iar vecinii au sunat la 112 marți, în jurul orei 18:30, după ce timp de trei zile au simțit un puternic miros înțepător iar artista nu mai răspundea la ușă. Momentan autoritățile se află la domiciliul acesteia și anchetează împrejurările în care a avut loc tragedia.

Trupul neînsuflețit al sopranei a fost găsit chiar în data în care artista și-ar fi sărbătorit ziua numelui, pe 26 august fiind prăznuit Sfântul Adrian.

Cine a fost însă cea pe care presa a numit-o ”celebra cântăreață” sau ”marea soprană”?

Se numește Adriana Mesteș, s-a născut 7 aprilie 1956, deci avea 64 de ani.

Deși se stabilise în capitală, era bănățeancă. A urmat cursurile Liceului de muzică ”Ion Vidu” din Timişoara, apoi a studiat la Conservatorul (Institutul de arte) George Enescu din Iaşi – secția canto, pe care l-a absolvit în 1986.

A fost Solistă la Operele din Timişoara, Iaşi și Bucureşti.

În ultima vreme trăia retrasă, având o activitate destul de intensă pe paginile de socializare. Ultimele sale postări sunt superbe… și sfâșietoare în contextul decesului.

Astfel, pe 19 august, seara, ea posta o ”amintire”, o impresionantă realizare artistică, intitulată ”Crucea destinului”, împreună cu un text… care merit memorat:

Uneori * Crucea Destinului * te urmărește ca o umbră … Permanent … Oriunde e o rază de lumină și poate fi văzută … Sau e ca o fantasmă pe care o simți lângă tine permanent , în negura timpului …”.