Preşedintele executiv al PMP a oferit o serie de explicaţii cu privire la poziţionarea partidului în alegerile locale din Bucureşti. Tomac vorbeşte despre „un mare blat” şi aduce o serie de acuzaţii celor de la PNL şi USR.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Eugen Tomac vorbeşte despre campania electorală de la Bucureşti care „a început cu o manipulare“: din cauza PMP, candidatul USR şi PNL nu mai are nicio şansă.

„Să foloseşti acest argument este de-a dreptul penibil, ba chiar revoltător în condiţiile în care: liderii USR au fost cei care s-au opus cu vehemenţă unei alianţe la Bucureşti; scorul politic al PMP în Bucureşti este de minimum 10%; noi am fost dispuşi în cel mai onest mod să punem umărul la un proiect comun împotriva actualilor primari PSD. Am spus asta mult înainte să existe un acord asupra numelui candidatului comun”, scrie Tomac.

Mai departe, preşedintele executiv al PMP vorbeşte despre faptul că nu există nicio „dreaptă unită” la Bucureşti, iar USR nu a dorit niciodată o alianţă cu PMP.

„Povestea cu Dreapta Unită este doar o lozincă. Nu există nicio dreaptă unită, alegătorii de dreapta nu pot fi manipulaţi doar cu slogane golite de conţinut. În această campanie, PNL candidează singur la Consiliul General şi la sectoare.Tot pe cont propriu candidează şi noul partid USR PLUS la Consiliul General şi la sectoare.Deci, despre ce unitate vorbim?”

Despre „blatul la sectoare”, Eugen Tomac arată că în cursa pentru primăriile de sector nu s-a înscris niciun lider al USR sau PNL.  „La toate sectoarele au fost împinşi în cursă oameni condamnaţi să piardă. Oameni fără experienţă şi fără notorietatea politică necesară pentru a se bate cu triburile PSD agresive şi trecute prin nenumărate bătălii electorale la care se adaugă accesul la resursele publice prin primarii aflaţi în funcţie.

Totul s-a făcut pentru ca primarii de sectoare în funcţie să treacă în linişte peste aceste alegeri. La televizor sunt toţi eroi, toţi luptă cu ciuma roşie, dar nu văd niciun ministru sau parlamentar din cele două partide să-şi asume lupta cu Negoiţă sau Băluţă.”

Eugen Tomac facebook -Marele blat de la București!

,,Nu intenționam să scriu aceste rânduri, însă atunci când tupeul și aroganța unora depășesc orice limită nu mai e loc de tăcere.

A început oficial campania electorală și odată cu ea, campania de manipulare și victimizare ieftină. Linia de manipulare folosită este una absolut incredibilă. Vezi Doamne, din cauza PMP, candidatul USR și PNL nu mai are nicio șansă.

Să folosești acest argument este de-a dreptul penibil, ba chiar revoltător în condițiile în care:

  1. Liderii USR au fost cei care s-au opus cu vehemență unei alianțe la București
  2. Scorul politic al PMP în Bucuresti este de minimum 10%
  3. Noi am fost dispuși în cel mai onest mod să punem umărul la un proiect comun împotriva actualilor primari PSD. Am spus asta mult înainte să existe un acord asupra numelui candidatului comun.

Pentru a învinge primarii PSD din București era nevoie de un front comun și o alianță electorală la capitală și la toate sectoarele. De asemenea, candidați comuni și liste comune la consiliul general și la consiliile de sectoare. Lucruri pe care le-am mai spus și le voi repeta toată campania.

USR nu a dorit o asemenea alianță!!!

În plus, mult invocata unitate este, de fapt, o minciună. În spatele lozincilor “salvatoare” se ascunde un mare blat.

Povestea cu Dreapta Unită este doar o lozincă. Nu există nicio dreaptă unită, alegătorii de dreapta nu pot fi manipulați doar cu slogane golite de conținut.

În această campanie, PNL candidează singur la Consiliul General și la sectoare.

Tot pe cont propriu candidează și noul partid USR PLUS la Consiliul General și la sectoare.

Deci, despre ce unitate vorbim?

Acum, chestiunea legată de candidați. Nicușor Dan a căzut într-o capcană întinsă de liderii USR. După ce timp de un an aceștia au fugit de asumarea candidaturii sale, când s-au văzut presați să o facă l-au și condiționat.

Astfel, candidatul Nicușor Dan s-a trezit în situația de a nu mai avea niciun cuvânt de spus, renunțând cu prea multă ușurință la cei mai loiali susținători ai săi din tot spectrul politic. Agenda ascunsă a unora dintre “susținătorii” săi îl va costa și de această dată. Sabotarea lui s-a făcut cu el la masă, dar asta nu mai e problema noastră.

Mai departe: blatul de la sectoare. Cum poți spune că ai candidați comuni cu șanse să-i învingă pe primarii în funcție când niciun lider USR sau PNL nu a intrat în cursă. Unii o vor da exemplu poate pe candidata de la sectorul 1, care nu mai are nicio șansă. Voi reveni cu alt prilej și voi explica de ce USR și PNL nu o susțin.

La toate sectoarele au fost împinși în cursă oameni condamnați să piardă. Oameni fără experiență și fără notorietatea politică necesară pentru a se bate cu triburile PSD agresive și trecute prin nenumărate bătălii electorale la care se adaugă accesul la resursele publice prin primarii aflați în funcție.

Totul s-a făcut pentru ca primarii de sectoare în funcție să treacă în liniște peste aceste alegeri. La televizor sunt toți eroi, toți luptă cu ciuma roșie, dar nu văd niciun ministru sau parlamentar din cele două partide să-și asume lupta cu Negoiță sau Băluță.

Ar fi fost firesc ca cele două partide, PNL și USR, să-și trimită în aceste sectoare oameni cu șanse, nu candidați resemnați din prima clipă cu discurs de înfrânt.

Mă întreb, ca orice alegător, de ce nu candidează, de exemplu, Năsui împotriva lui Băluță? De ce nu și-a asumat niciun lider PNL sau USR bătălia cu Negoiță?

De exemplu, colegul meu, Mihai Neamțu, a sesizat Prefectul Municipiului București cerându-i să constate că Negoiță și-a pierdut calitatea de primar candidând din partea altui partid. Deși legea îi oferă toate instrumentele pentru a-l scoate din Primăria Sector 3 spre a nu mai folosi această calitate abuziv, decizia tot întârzie.

Aceste cedări miros a blat, un mare blat pentru liniștea unor aleși ai PSD. Prin urmare, mult promisa “salvare” a Bucureștiului mai așteaptă….

În aceste condiții, bucureștenii au șansa să revadă din nou Capitala renăscută sub comanda singurului primar general care a demonstrat că știe, poate și vrea!”