Flordelis dos Santos, o deputată din Brazilia care a adoptat 50 de copii defavorizați, este acuzată că și-a ucis cu sânge rece soțul. Crima din 2019 ar fi fost făcută cu ajutorul unora dintre copiii săi, potrivit Parchetului din Țara Cafelei. 

Soțul deputatei, Anderson do Carmo, pastor evanghelic, a fost împuşcat cu aproximativ treizeci de gloanţe în iunie 2019 în garajul casei familiei din Niteroi, localitate situată lângă Rio de Janeiro.

Flordelis a orchestrat omuciderea, i-a convins pe unii dintre fiii săi să-l execute şi a susţinut că a fost un jaf care s-a terminat rău”, se arată în comunicatul emis Parchetul din Rio. Femeia a fost pusă sub acuzare.

Înainte, Flordelis dos Santos a încercat de cel puţin şase ori să otrăvească mâncarea sau băutura soţului ei. Potrivit anchetatorilor, Flévio dos Santos Rodrigues, fiul biologic al lui Flordelis, l-a împuşcat pe Anderson, cu un pistol cumpărat de Lucas César dos Santos, unul dintre fiii adoptivi al cuplului. Ambii sunt în închisoare de un an.

Anderson do Carmo ar fi fost ucis pentru că avea un ”control riguros asupra finanţelor familiei” şi nu accepta ca cei apropiaţi femeii să fie trataţi mai bine decât ceilalţi membri ai familiei mari.

Flordelis dos Santos nu poate părăsi localitatea

În total, sunt 11 acuzaţi care vor trebui să răspundă în faţa instanţei, între care Flordelis dos Santos, care va putea fi arestată dacă imunitatea sa parlamentară este ridicată. “Deputata este foarte perturbată de tot ceea ce se întâmplă, deoarece este nevinovată”, a precizat avocatul femeii. Cea din urmă nu poate părăsi localitatea.

Ancheta a arătat că toată imaginea sa de altruism şi morală nu a fost decât un mijloc pentru a ajunge la o poziţie financiară şi politică”, a declarat comisarul Allan Duarte, de la Poliţia Civilă din Niteroi.

Flordelis dos Santos a fost aleasă deputată sub steagul Partidului Social Democrat (PSD, conservator) în 2018. Născută într-o favelă din Rio, femeia a avut patru copii cu Anderson, apoi a adoptat 50 de bebeluşi, copii sau adolescenţi vulnerabili şi a fondat o comunitate evanghelică.