Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a admis, luni, candidatura autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, la Primăria Municipiului Sibiu, după o sentință în justiție.

Inițial, BEC a respins-o, însă Judecătoria Sibiu i-a dat dreptate candidatului în urma depunerii unei contestaţii.

„Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu (…) admite candidatura domnului Cioabă Dorin propusă de Partida Romilor Pro Europa, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu”, se precizează în Hotărârea nr. 32.

Printr-o altă decizie, dată tot luni, Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1 Sibiu a admis şi candidaturile lui Daniel Cioabă (fratele lui Dorin Cioabă) şi ale lui Dorin Mihai, tot din partea Partidei Romilor Pro Europa pentru funcţiile de consilieri locali ai municipiului Sibiu.

Dorin Cioabă a precizat recent, pentru Agerpres, că vrea să candideze la funcţia de primar al municipiului Sibiu după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al minorităţii germane.

„Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom”, explica, atunci, Dorin Cioabă pentru sursa citată.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului, candidatura sa fiind susţinută de Partida Romilor Sibiu. În trecut, Dorin Cioabă a mai candidat pentru Consiliul Judeţean, dar fără succes.

Dorin Cioabă, confirmat cu coronavirus în luna iulie

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România, a fost confirmat – în cursul zilei de luni, 20 iulie – cu coronavirus şi a fost internat în Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, împreună cu soția sa, care a fost și ea infectată Covid 19.

Acesta se testase după ce, într-un weekend din aceeași lună, participase la o adunare prilejuită de un stabor (judecată ţigănească) în judeţul Argeş, potrivit Mediafax.

„Regele” Cioabă, mesaj după vindecarea de coronavirus: „Mie îmi e frică după câte am trecut. Vă rog să păstraţi distanţa!”

Autointitulatul „rege” al romilor, Dorin Cioabă, s-a vindecat de COVID-19, la începutul lunii august. După ce a fost externat, a predicat la biserica enoriasilor din zona unde locuieste si a transmis că „nu e de joacă” si că „încă îi este frică”.

Dorin şi soţia sa, Sighişoara Cioabă, au fost internaţi două zile, cu COVID-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, au stat acasă în izolare, după ce au fost externati.

Dorin Cioabă a predicat în biserica aflată în apropierea casei sale, în calitate de pastor al romilor, cu mască pe faţă şi i-a obligat pe ceilalţi enoriaşi să poarte masca şi să folosească dezinfectantul, potrivit Digi 24.