Un bulgar judecat în România pentru tentativă de omor a fost reținut din nou de anchetatori după ce, ajutat de un conațional, a furat aproape 20.000 de euro dintr-o mașină parcată în fața unui complex comercial din sectorul 2. Bulgarul fusese lăsat liber cu toate că, acum trei ani, aproape că a ucis un bătrân care i-a apărut în cale când tocmai fugea de la un jaf.

O echipă de polițiști în civil din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public București a observat, vineri după amiază, doi bărbați care păreau să pândească pe cineva în aproierea unei case de se schimb valutar de pe Calea Moșilor.

Polițiștii au decis imediat să-i supravegheze și s-a dovedit că, cel puțin de data aceasta , au avut fler. Indivizii au plecat în urmărirea unui bărbat care a ieșit din casa de schimb valutar, cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În momentul în care bărbatul a oprit în fața unui complex comercial și a intrat după cumpărături, unul dintre urmăritori a intrat după el în magazin, în timp ce complicele său, cu un fel de șurubelniță care avea coada mai scurtă, a deschis, dintr-o mișcare portiera și a furat un plic în care erau nu mai puțin de 19.000 de euro.

Cei doi hoți au fost prinși în flagrant și duși la sediul Poliției pentru cercetări. Anchetatorii au stabilit că este vorba despre doi cetățeni bulgari care veniseră în țara noastră la furat.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că unul dintre suspecți este Georgiev Angelov Aleksandar, un infractor cu multă experiență eliberat recent de judecătorii români cu toate că era judecat pentru tentativă de omor.

Aleksandar a schilodit un bătrân

Conform surselor citate, la data de 19 aprilie 2017, Aleksandar se afla la furat tot pe Calea Moșilor. De această dată, folosea o telecomandă specială, care făcea ca închiderea centralizată a mașinilor să nu funcționeze.

O femeie care tocmai a ieșit din mașină și a încercat să încuie ușile, și-a dat seama că autoturismul a rămas descuiat. Pentru că și-a dat seama că este ținta unor hoți, s-a urcat în mașină și a chemat ajutoare.

A urmat o goană nebună prin oraș, iar Aleksandar, în încercarea sa disperată de a se face nevăzut, a lovit cu mașina un bătrânel care traversa pe zebră. Pietonul a fost grav rănit, însă, în cele din urmă, a supraviețuit.

Ulterior, șoferul bulgar a fost prins de polițiștii Brigăzii Rutiere, iar în urma cercetgărilor s-a ajuns la concluzia că circumstanțele în care s-a produs rănirea pietonului nu reprezintă un accident, ci, mai degrabă, este vorba despre o tentativă de omor.

Ca urmare, dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri, iar Georgiev Angelov Aleksandar a fost arestat preventiv.

Trimis în judecată, bulgarul a reușit să convingă instanța să-l lase liber, pe motiv că nu mai reprezintă un pericol social. Acesta, însă, a rămas în Capitală și s-a întors la furat.

Începând cu anul 2012, atât polițiștii specializați în investigații criminale cât și cei din structurile de combatere a crimei organizate au anihilat, an de an, grupari bulgărești care fie se ocupau de spargeri, fie clonau cărțile de credit ale românilor, după care le goleau conturile.