Soția lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, cere actualului regim să permită transferul soțului său la o clinică din Germania, relatează Reuters.

Soția sa crede că transferul în Germania este cea mai bună variantă

„Consider că Aleksei Navalnîi are nevoie de un ajutor medical calificat în Germania”, a scris Iulia Navalnaia într-o scrisoare transmisă pe Twitter.

Iulia Navalnina a mai subliniat că sunt reunite „toate posibilităţile pentru transportul imediat al lui Aleksei sub supravegherea medicilor la înalt nivel”.

Medicii germani ajunşi în Rusia pentru potenţialul transfer al lui Navalnîi au primit permisiunea să îl vadă

Potrivit unui membru din anturajul opozantului rus, medicii veniți din Germania nu au primit inițial acces la pacient.

Medicii care au venit cu acest zbor de la Nürnberg (închiriat de un ONG pentru transferul lui Navalnîi în Germania – n.r.) şi care iniţial nu au primit acces la pacient, l-au obţinut în cele din urmă acum câteva minute”, a anunţat într-o conferinţă de presă la Berlin un membru al anturajului opozantului, Leonid Volkov, care a spus că este vorba de un pas înainte.

Familia opozantului nu a primit până în acest moment „niciun diagnostic”

Leonid Volkov spune că familia activistului nu a primit până în acest moment „niciun diagnostic, nici o analiză”. De asemenea, rudele nu au avut acces la datele despre starea sa de sănătate.

Germania cere Rusiei lămuriri cu privire la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Merkel ridică tonul la Putin

Cazul lui Aleksei Navalnîi suscită un interes uriaș în Europa. Marile puteri își exprimă îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a liderului opoziției moscovite, iar unele țări își permit chiar să ceară lămuriri Rusiei și asta pe un ton imperativ!

Într-o conferință de presă comună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Angela Merkel a spus că țara sa insistă ca circumstanţele care au dus laîmbolnăvirea bruscă a politicianului rus să fie clarificate. În opinia lui Merkel, informaţiile disponibile până acum nu arată bine deloc, semn că Moscova riscă noi sancțiuni din partea comunității internaționale.

„Sper să-şi revină repede, iar dacă ni se va solicita îi vom furniza asistenţă medicală, inclusiv în spitalele germane, dar cererea trebuie să vină de acolo”, le-a declarat Angela Merkel jurnaliștilor prezenți la conferința cu Emmanuel Macron. „Ceea ce este important în mod special este ca circumstanţele din spatele acestei situaţii să fie clarificate rapid. Insistăm asupra acestui lucru, pentru că ceea ce am auzit până acum este foarte nefavorabil. Acest lucru trebuie făcut foarte transparent”, a insistat ea într-un mesaj transmis lui Vladimir Putin.