Nu au trecut decât două săptămâni de la moartea lui Emi Pian, iar interlopii sfidează Poliția prin postările de pe rețelele de socializare. Este etalat în fotografii un întreg ”arsenal”, semn că toate perchezițiile declanșate de polițiști nu i-au ”speriat”, iar lupta împotriva lumii interlope este departe de a fi încheiată.

Emi Pian a fost ucis, pe 4 august, în cartierul Giulești, însă reacția interlopilor este una de-a dreptul halucinantă, potrivit informațiilor ziare.com.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că au fost confiscate 7 arme de foc în urma descinderilor, dar Adrian Corduneanu, zis ”Beleaua”, s-a fotografiat pe pagina sa de Facebook ținând în mână două pistoale și părând foarte sigur pe el. Faptul că sfidează legea pare a nu reprezenta decât un amănunt insignifiant pentru interlop.

Mai mult, într-o altă fotografie postată în mediul online, ”Beleaua” trece la un alt nivel și apare în fața urmăritorilor săi cu o… macetă în mână, etalându-și, bineînțeles, și tatuajele de ”băiat rău”.

Fratele lui Adrian, Costel Corduneanu, nu se lasă nici el mai prejos, postând o fotografie în care apare înconjurat de ”tovarășii” săi, purtând mănuși de box și ținând mâinile ridicate în semn de victorie.

Ulterior, Costel Corduneanu a postat și o fotografie cu Adrian ”Beleaua”, acesta fiind înarmat cu un… cuțit.

Dar Costel Corduneanu apare și alături de Nuțu Cămătaru, încercând, parcă, să transmită polițiștilor mesajul că lumea interlopă se ține tare pe poziții, iar ”alianțele” nu pot fi eliminate din ecuație.

Poliția a deschis două dosare penale

După moartea lui Emi Pian, polițiștii au deschis două dosare penale. Unul pentru omor, în care Richard Emanuel Gheorghe a fost deja arestat preventiv, și unul pentru tentativă de omor, în legătură cu agresiunea comisă împotriva lui.

În cel de-al doilea dosar sunt vizați Grațian și Ciprian Pian, frații celui ucis, dar și un prieten al acestora. Pentru a obține probe în plus față de relatările martorilor și imaginile de pe camerele de supaveghere, anchetatorii au organizat, miercuri, percheziții la locuințele acestora, însă nu s-au mai găsit nici armele albe și nici hainele pe care reiese din imagini că le-au purtat în momentul agresiunii.

Duși la sediul Serviciului Omoruri,  Grațian și Ciprian Pian au fost reținuți pentru 24 de ora și urmează ca joi dimineață să fie duși la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă. În timpul audierilor, cei doi au făcut apel la dreptul la tăcere.