Omul de afaceri Viorel Cataramă a anunţat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că Biroul Electoral i-a invalidat candidatura la Primărie şi că va contesta decizia în instanţă. De fapt, toți candidații din partea formațiunii sale politice sunt în aceeași situație și a anunțat că decizia va fi atacată în instanţă.

„Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei. Vom ataca această hotărâre în instanță. Rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să aibă încredere în justiție. Să avem credință că un astfel de abuz va fi sancționat ca atare!”, a scris Cataramă pe Facebook.

Într-o intervenţie la Antena 3, el a precizat că este vorba despre aproximativ 80 de semnături de susţinere a candidaturii care nu au fost considerate valabile.

Cataramă a avut probleme cu semnăturile şi la alegerile prezidenţiale, când Biroul Electoral Central anunţa că ”s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”. La alegerile prezidenţiale, Cataramă a obţinut 0,53% din voturi, amintește Adevărul.

A intrat singur în focarul de Coronavirus

Omul de afaceri a surprins recent când a mers într-un focar de coronavirus pentru a se infecta voluntar.

Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, el a mers în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus.

Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a spus Viorel Cataramă.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că omul de afaceri Viorel Cataramă s-a infectat voluntar cu coronavirus.

„În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19”, a transmis Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni