Clanul Duduienilor nu mai iese de sub asaltul anchetatorilor. Polițiștii au anunțat că doi dintre cei mai temuți interlopi ai clanului au fost dați în urmărire națională după ce ar fi șantajat maneliști de top și i-ar fi lăsat fără sute de mii de euro. 

În portofoliul procurorilor există și înregistrări în care interlopii amenință mai mulţi cântăreţi de muzică lăutărească, notează Christian Sabbagh pe blogul său.

Acest dosar de tâlhărie și șantaj este instrumentat de Serviciul Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1. În această cauză, față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive, 6 persoane fiind arestate preventiv, iar alte fiind cercetate 5 sub control judiciar.

Concret, anchetatorii au probe care arată că întreaga grupare a Duduienilor își umplea buzunarele după ce luau de la artiști tot ce agoniseau aceștia în seara cântărilor, banii pe care chiar ei îi dădeau, dar și sumele fabuloase aruncate de alți petrecăreți. Lucrurile mergeau chiar și mai departe. De multe ori, interlopii le planificau chiar ei maneliștilor evenimentele la care să meargă, tocmai pentru ca toate câștigurile să ajungă în buzunarele lor.

La data de 21 iulie 2020, peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu sprijin al Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor infracțiunilor de tâlhărie și șantaj. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cei doi au fost dați în urmărire, fiind demarate demersurile legale pentru solicitarea mandatelor europene de arestare

Duduianu Ștefan și Duduianu Florin au fost dați în urmărire după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, în dosarul de tâlhărie și șantaj instrumentat de Serviciul Grupuri Infracționale Violente – D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1. Față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive în aceeași cauză.

La data de 14 august 2020, Judecătoria Sectorului 1 București a emis mandate de arestare preventivă – în lipsă – față de doi bărbați, membri ai unui grup infracțional (n.red. – Duduianu), pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și șantaj. Cei doi au fost dați în urmărire, fiind demarate demersurile legale pentru solicitarea mandatelor europene de arestare.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiza Informaţiilor, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.