Grațian și Ciprian Pian au fost aduși, luni, la Poliția Capitalei, împreună cu cel de-al treilea bărbat acuzat că a participat alături de ei la tentativa de omor comisă împotriva bărbatului care le-a ucis fratele, pentru a le fi aduse la cunoștință obiectivele unor noi expertize criminalistice. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii vor face teste ADN pentru a stabili exact cine a folosit cuțitele și restul armelor albe ridicate de anchetatori de la locul scandalului.

Vasile și Ciprian Duduianu au fost scoși din arest și duși la sediul Poliției Capitalei, unde ofițerii Serviciului Omoruri le-au pus în vedere că, în dosarul în care sunt cercetați pentru tentativă de omor se vor face și analize ADN.

Surse judiciare au afirmat, că ADN-ul Duduienilor va fi comparat cu urmele găsite de criminaliști pe armele albe ridicate de la fața locului, în special cuțite.

Cei doi frați sunt acizați că, ajutați de un prieten, l-au fugărit pe Richard Emanuel Gheorghe, imediat după ce acesta l-a înjunghiat în picior pe Emi Pian. Cei trei l-ar fi ajuns din urmă pe o stradă din apropiere, unde l-ar fi lovit cu săbii, cuțite, dar și un topor.

Cu toate că incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar din imagini reiese destul de clar cine l-a lovit pe Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu.

L-a jignit pe Emi Pian în fața altor lideri interlopi

Acesta din urmă este acuzat, la rândul său, că în dimineața zilei de 4 august, în jurul orei 3.00, l-a înjunghiat în picior pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, în urma unui conflict inzbuncnit într-o locuință în care se organizase o sesiune ilegală de barbut, la care se strânseseră mai mulți lideri interlopi din Capitală, dar și împătimiți ai jocurilor de noroc veniți din diferite județe.

La un moment dat, între Emi Pian și Richard Emanuel Gheorghe a izbucnit un conflict verbal după ce tânărul membru al clanului Rinu i-a dat bani cu dobândă, direct la masa de joc, unui client al clanului Pian.

Jignit de rivalul său în fața tuturor, Emi Pian și-a anunțat, imediat, frații. Câteva zeci de minute mai târziu, au urmat o serie de incidente violente, în urma cărora Richard Emanuel Gheorghe l-a înjunghiat pe Emi Pian, după care a fugit.

Nu a ajuns, însă, prea departe, în condițiile în care a fost prins și tăiat, la rândul său, de Grațian și Ciprian Pian, ajutați de Ionuț Gheorghe Drăghici, zis Oneață. Cei trei au fost ridicați de acasă de polițiștii Serviciului Omoruri la scurt timp după înmormântarea fratelui lor.