Un mafiot italian, membru al unuia dintre cele mai periculoase clanuri mafiote, a fost prins de polițiștii români, în Capitală, la solicitarea autorităților de la Roma, care îl localizaseră pe teritoriul țării noastre. Bărbatul este suspectat de implicare în traficul internațional de cocaină.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Nunzio Larizza, membru marcant al clanului Schettino.  conform autorităților italiene, acesta făcea parte dintr-un grup specializat în traficul de cocaină, în sensul că, împreună cu oamenii săi, Larizza se ocupa aproape exclusiv de transporturi foarte mari de stupefiante, care erau achiziționate din America de Sud și transportate până în Europa, unde drogurile erau vândute în regim en gros.

După destructurarea grupării de traficanți de către polițiștii și procurorii antimafia din Italia, a urmat o cursă contra cronometru prntru prinderea liderului, care reușise să părăsească din timp teritoriul țării.

Mafiotul era ascuns printre afaceriștii italieni din Capitalei

În acest context, după mai multe verificări, audieri și interceptări, anchetatorii italieni au stabilit că traficantul fugar se ascunde pe teritoriul României, la București, unde există o comunitate importantă de oameni de afaceri proveniți din Italia.

La solicitarea autorităților de la Roma, pe urmele lui Nunzio Larizza au pornit anchetatorii români ai Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, iar în cursul zilei de miercuri acesta a fost găsit și încătușat cu ajutorul trupelor speciale.

Mafiotul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București unde a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților Curții de Apel București, pentru confirmarea mandatului și demararea procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Italia.