Va ieși război, s-a dat alarmă de gradul zero! (…) Îi tai limba lu` Salam, să ajung mort la copiii mei…”

Considerați unii dintre cei mai periculoși interlopi din România, membrii clanului Duduianu (coordonați până de curând de Emi Pian) stabilesc ”regulile străzii” în București de mai bine de 30 de ani, atunci când la ”șefie” se afla temutul Cristofor. Metoda de convingere a fost și rămâne violența, iar victimele grupării au fost bătute cu sălbăticie, ceea ce a avut ca rezultat, în lumea interlopă, un renume de temut.Mai mult de 100 de polițiști au fost angrenați în acțiunea care a constat și în percheziționarea a mai mult de 11 locuințe. Totul a avut loc la sfârșitul lunii trecute, pe 22 iulie. Se întâmpla înainte ca Emi Pian, cel care preluase conducerea clanului după moartea lui Cristofor, să fie omorât la o partidă de barbut.

CRONOLOGIE

  • 22 iunie 2020 – Aramis (fiul temutului Cristofor, fost lider al clanului Duduianu) este bătut la un botez la care cânta Florin Salam, în localul ”Le Blanc” din București
  • 24 iunie 2020 – Salam depune plângere după ce Aramis l-ar fi scos vinovat de agresiunea la care a fost supus și i-a cerut 100.000 € ca să nu-i taie limba
  • 26 iunie 2020 – În aceeași zi, la o benzinărie, Aramis îi transmite lui Salam – prin intermediul unui anume Grasu – că nu glumește și îi cere să facă plata în două tranșe. Discuțiile sunt interceptate și înregistrate ambiental.
  • 22 iulie 2020 – Au loc percheziții la domiciliile mai multor membri ai clanului Duduianu, printre care și acasă la Aramis. Acesta este pus sub învinuire pentru șantajarea lui Florin Salam și a altor maneliști
  • 4 august 2020 – Emi Pian (vărul lui Aramis) este ucis la o partidă de barbut. Emi preluase conducerea Duduienilor în decembrie 2018, după moartea lui Cristofor (tatăl lui Aramis)

—///—

In iulie,cand Denom ,Seif si Aramis au fost pusi sub invinuire,totul a plecat de la plangerile penale formulate de manelisti celebri precum Florin Salam și Nicolae Guță. Aceștia au spus că au fost tâlhăriți de Duduieni și reclamând o pagubă de peste 100.000 de euro. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, clanul Duduienilor i-a obligat pe mai mulți interpreți de muzică de petrecere să le remită sume de bani care ajungeau până la 100.000 de euro sau să cânte, gratis, la diverse evenimente.

„În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, suspecții, cunoscuți în spațiul social având ca preocupare săvârșirea de fapte cu violență, profitând de autoritatea conferită de apartenența la o anumită familie, prin amenințare cu acte de violență, au determinat sau au încercat să determine persoanele vătămate, interpreți de muzică de petrecere, să le remită sume importante de bani – de până la 100.000 de euro – sau să presteze servicii artistice în mod gratuit la mai multe evenimente”, s-a menționat în comunicatul respectiv.

”Întâlnire de taină” între Aramis și Grasu la o benzinărie MOL din București

Celebrului manelist Florin i s-au cerut 100.000 de euro, în două tranșe a câte 50.000 de euro, pentru a mai putea să cânte undeva. În caz contrar, nici măcar localurile din străinătate nu-i vor mai fi accesibile.

Potrivit înregistrărilor ambientale – efectuate în baza unui mandat de supraveghere pe data de 25 iunie a acestui an –, la ”întâlnirea de taină” au participat Ioniță Marius-Marius, zis ”Grasu” și ”Aramis” – Constantin Nicolae (fiul defunctului Cristofor) -, iar aceștia au făcut un adevărat ”plan de acțiune” împotriva manelistului considerat vinovat pentru că Aramis fusese agresat pe 22 iunie anul acesta la restaurantul Le Blanc” și, în consecință, este ”bun de plată”.

Dar nu au lipsit nici amenințările adresate lui Salam, în cazul în care acesta nu va plăti suma de 100.000 de euro, Aramis spunând că ”îi va tăia limba și o să-l omoare”.

”La data de 25.06.2020, au fost efectuate activități de supraveghere video și audio, în baza mandatului de supraveghere nr. 59/UP din 23.06.2020, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, la ora 12:25, numiții Ioniță Marin-Marius, zis Grasu, și Constantin Nicolae, zis Aramis, s-au întâlnit  la stația peco MOL, din București, (…), ocazie cu care cel din urmă i-a transmis lui Ioniță Marin-Marius, zis Grasu, că îl consideră vinovat pe Stoian Florin, zis Florin Salam, de faptul că a fost bătut la restaurantul Le Blanc, iar din acest motiv Stoian Florin trebuie să-i remită acestuia, prin Ioniță Marin-Marius, suma de 100.000 euro, în două tranșe a câte 50.000 euro fiecare, în caz contrar acesta nu va mai cânta nicăieri, îi va tăia limba lui Florin Salam și o să-l omoare”.

Aramis, dezlănțuit: ”Salam să nu mai cânte în viața lui, să-mi aducă banii mei!”

Înregistrările ambientale obținute, au surprins întreaga discuție desfășurată în benzinăria MOL de bulevardul Decebal, în miezul zilei – ora 12.25 -, iar manelistului Florin Salam i s-a pregătit, practiv, ”viitorul artistic”.

Cel mai vehement a fost, bineînțeles, Aramis – Constantin Nicolae -, cel care îi transmite interlocutorului că manelistul trebuie să ”plătească” 100.000 de euro, în două tranșe, în caz contrar fiind obligat să nu mai cânte nicăieri.

Vizibil tensionat, Aramis a amenințat în timpul discuției că îi va ”tăia limba” lui Salam dacă acesta nu trimite banii ceruți.

ARAMIS: (neinteligibil) (min. 42:57) Grasule! Ca să (neinteligibil) SALAM (neinteligibil) să nu mai cânte în viața lui…, un singur lucru (neinteligibil), să-mi aducă banii mei…, să-mi aducă banii, și n-are nimenea (neinteligibil). Să-mi aducă o sută de mii de euro! (neinteligibil) Dacă nu, să moară băieții mei, nu va mai cânta nici afară, nici aici (neinteligibil) nici în America, și în toată Europa (neinteligibil). 

Să moară Narcis (neinteligibil), dacă nu mori și tu și toți lăutarii. Mori tu, te-arunc eu pe dreapta (neinteligibil). Îi tai limba lu` Salam, să ajung mort la copiii mei …(neinteligibil)”, vociferează Aramis.

”Va ieși război, s-a dat alarmă de gradul zero!”

Ioniță Marin-Marius, zis Grasu, a încercat să îl calmeze pe Aramis, spunându-i acestuia că judecă totul la nervi, numai că interlopul – amintindu-și că a avut de luptat cu ”50 de inși la botezul acela” unde cântase Florin Salam, a continuat să vocifereze.

Pe interceptări, Aramis nu se se ferește să folosească replici ”tari”, promițând ”război” în cazul în care nu primește banii și folosind expresia ”alarmă de gradul zero”.

GRASU :  (neinteligibil)  Ai nervi acum, nu mai… (neinteligibil)

ARAMIS: Să moară copiii mei… Băi, Grasule, (neinteligibil), băi Grasule, băi Grasule,  știi c-au sărit 50 de inși pe mine la botezul ăla (NOTA RED. – o petrecere între interlopi la localul Le Blanc din sectorul 6, din 22 iunie 2020), la petrecerea aia… e rușinea lor!… (neinteligibil) Să mă fac ca ochelarii ăștia, Grasule, pe capul meu și la copiii mei dacă n-am vrut să (neinteligibil)… dacă n-am filtru peste mascați și de poliție acolo! …(…) 

ARAMIS: Da. (neinteligibil) Clanul Duduieni cu Vasiloi, c-a intrat băiatul lui Cristofor… băiatul lu` Cristofor, peste ei, că a primit câțiva pumni, va… nu va ieși frumos, va ieși război… (neinteligibil)… c-a vorbit cu ministrul de externe… Să moară copiii mei, de nu s-a dat alarmă de gradul zero! Pe copiii mei, alarmă de gradu zero!… (neinteligibil)”.

Florin Salam, ”strâns cu ușa”: ”Mi-aduci mâine 50.000… și mai rămâne 50.000!”

Încercările lui Ioniță Marin-Marius, zis Grasu, de a-l calma – cel puțin temporar – pe Aramis au fost sortite eșecului, acesta jurându-se pe copiii săi că nu va lăsa lucrurile în stand-by și argumentând, suplimentar, că atunci când este vorba despre cuvântul său e vorba, de fapt și de drept, de cuvântul ”lui Cristofor”, fost lider al Duduienilor, care a murit în decembrie 2018. Acesta a fost tatăl lui Aramis și unchiul lui Emi Pian, care a preluat șefia Duduienilor după moartea lui Cristofor.

Iar concluzia acestei prime părți a interceptărilor ambientale prezentate, a fost una singură. Florin Salam trebuie să plătească cei 100.000 de euro, în două tranșe, prima dintre ele fiind ”așteptată” chiar în ziua următoare și neexistând loc pentru o eventuală ”înțelegere”.

”N-am cum! Grasule! Vorbesc cu tine c-am crescut împreună noi amândoi și-mbâtrânim împreună! … (neinteligibil) (min. 47:10) Grasule, fii atent ce faci! Mi-aduci mâine 50.000… și mai rămâne 50.000! Și să moară băieții mei, de are ceva cu el… (n.l. neinteligibil), asta e garanția! Cuvântul meu e cuvântul lui Cristofor (NOTA RED. – fost lider al Duduienilor, mort în 2018, tatăl lui Aramis și unchiul lui Emi Pian)…. Ca să uit! Ca să știi pentru ce…(…)

ARAMIS: (min. 57:42)  Te duci, frate! Mă suni, te găsești cu omul: ”Ia-ți, Aramis, 50.000” (cincizeci de mii), și mai rămâne 50.000  (cincizeci de mii).

GRASU: Da (neinteligibil) să trăiască familia ta, de…. (…)”.

Maneliști ”cu nume” nu mai primeau niciun ban în urma dedicațiilor muzicale ”fără număr”

Urmașii lui Cristofor Duduianu, printre care Aramis, Grațian sau Emi Pian (ucis la începutul acestei luni), începuseră să ia bani de la maneliști ”cu nume”, aceștia fiind jefuiți prin metode despre care nu avea niciunul curajul să vorbească.

Într-una dintre variante, interlopii veneau acolo unde cântau maneliștii și le dădeau, pentru a primi dedicații muzicale, diferite sume de bani. La sfârșitul petrecerii, Duduienii cereau banii înapoi, însă pretindeau că sumele achitate pentru respectivele dedicații au fost mult mai mari decât în realitate.

„Dacă dădeau pentru dedicații muzicale, să zicem 500 sau 1.000 de euro, la sfârșit, când se duceau să-și ceară banii înapoi, cereau și 4.000 sau 5.000 de euro”, au explicat polițiștii.

O altă metodă folosită de Duduieni era cea prin care căutau chiar ei nunți sau botezuri pentru acești artiști, iar apoi îi obligau să cânte acolo. In final ,Duduienii le luau manelistilor absolut tori banii castigatii de oe urma dedicatiilor muzicale.