Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti- Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au derulat, joi, 13 august, o operațiune de combaterea traficului de droguri de mare risc (heroină) și a operațiunilor cu substanțe psihoactive.

Au fost obținute mandate de la Tribunalul București

Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma acestor activități, până în prezent, au fost ridicate 200 de grame de heroină, 50 de doze de heroină, pregătite pentru comercializare, 10 grame și 17 doze de psihoactive, 59 de comprimate de metadonă, 6 alte comprimate, 14.600 de lei, 250 de euro, 4 cântare electronice de precizie, 10 kg. de tutun, 15 obiecte ce ar putea fi folosite în lupta corp la corp (furci, topoare, satare, cuțite) și diferite obiecte cu valoare probatorie.

Au fost puse în executare 22 de mandate de aducere, membrii unor grupări infracționale urmând a fi duși în fața procurorului D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul jandarmilor de la B.S.I.J, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Un cetăţean bulgar a fost prins la vamă cu 50 de kilograme de heroină 

Procurorii DIICOT au trimis în judecată un cetăţean bulgar după ce a fost prins, în luna mai, la vama Calafat-Vidin, cu 50 de kilograme de heroină în cabina TIR-ului pe care îl conducea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, bulgarul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Acesta a fost prins în 24 mai 2020 la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin cu 50 de kilograme de heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că cetăţeanul bulgar, şofer de profesie, a înfiinţat în Bulgaria, în martie, o firmă de transport internaţional şi a cumpărat TIR-ul la volanul căruia se afla.