Andrei Marius, şeful Serviciului Grupuri Infracţionale Violente – structură special creată în Poliţia Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că, anul trecut, după întreruperea colaborării cu procurorii DIICOT, s-au făcut presiuni asupra ofiţerilor ca să se renunţe la anchete.

”Întrucât am înţeles să continuăm aceste activităţi cu toate untităţile de parchet, din interior s-au declanşat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizaţional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat activitatea. Mai mult decât atât, o treime din cadrul colectivului a părăsit structura căutând alte locuri de muncă”, a declarat Andrei Marius.

Polițistul a adăugat că problemele au început să apară pe fondul slăbirii acestei structuri în Bucureşti şi reîntoarcerea infractorilor români din ţările europene, generată de pandemie. Acesta a mai spus că, deşi oamenii lui nu au mai avut voie să lucreze la dosare importante şi la investigarea activităţilor grupurilor mai mari de trei persoane s-a plâns şefilor, dar a fost în zadar.

”Membrii lumii interlope înţeleg să săvârşească diferite infracţiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetaţi sau ştiu că sunt cercetaţi încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală şi de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date şi informaţii prin intermediul unor poliţişti”, a explicat comandantul.