În condițiile în care mulți sunt supărați și consideră prea mare prețul măștilor de protecție achiziționate din farmacie, o firmă din Israel a primi comandă să realizeze o mască ce o să fie cumpărată cu 1, 5 milioane de dolari.  

Isaac Levy povestește pentru Times of Israel că un om de afaceri chinez din SUA a solicitat o mască de protecție de 18 karate, ce va fi decorată cu 3.600 de diamante.

Compania israeliană de bijuterii pe care Levy o reprezintă lucrează acum la ceea ce spune că va fi cea mai scumpă mască de protecție din lume, o bijuterie de aur încrustată cu diamante, la un preț de 1,5 milioane de dolari.

Masca de aur alb de 18 karate va fi decorată cu 3.600 de diamante albe și negre și echipată cu filtre N99 de top, la cererea cumpărătorului.

Levy, proprietarul companiei Yvel, a declarat că bogatul cumpărător are alte două solicitări: ca acestă bijuterie să fie finalizată până la sfârșitul anului și că aceasta să fie cea mai scumpă mască din lume. Acea ultimă condiție, a spus Levy, „a fost cea mai ușoară de îndeplinit”.

Levy a refuzat să identifice cumpărătorul, dar a spus că este un om de afaceri chinez care trăiește în Statele Unite.

Masca va avea 270 de grame (peste jumătate de kilogram) – de aproape 100 de ori greutatea unei măști chirurgicale tipice – așa că nu este probabil să fie un accesoriu practic. Într-un interviu la fabrica sa de lângă Ierusalim, Levy a arătat câteva piese ale măștii, acoperite cu diamante. „Poate că banii nu cumpără totul, dar dacă poate cumpăra o mască COVID-19 foarte scumpă, iar acest bărbat vrea să o poarte și să atragă atenția, ar trebui să fie mulțumit de ce realizăm noi”, a spus Levy.

Dacă un astfel de mască ostentativă poate părea un act arogant, Levy a spus că e recunoscător că această mască a oferit oportumitatea de muncă pentru mulți dintre angajații săi.