Sindicaliștii din Poliție o acuză pe șefa Brigăzii Rutiere a Capitalei că refuză să dispună testarea pentru COVID 19 a polițiștilor specializați în investigarea accidentelor ușoare care intră, în mod frecvent, în contact cu publicul. În același timp, spun sindicaliștii, mai mulți polițiști ai Brigăzii Rutiere s-ar fi infectat cu noul coronavirus, între care și comisarul șef Ciprian Olteanu, unul dintre adjuncții acestei structuri.

Lucian Cuțăr, liderul filialei Europol, Brigada Rutieră, susține că, la sfârșitul lunii iulie, conducerea Brigăzii Rutiere a avut o întâlnire cu sindicatele.

La ședință, pe lângă diverse subiecte de interes pentru angajați, s-a ridicat și problema necesității testării pentru COVID-19 a polițiștilor care lucrează în cadrul Biroului Accidente Ușoare.

Cu toate că, spun reprezentanții Europol, noul șef al Brigăzii Rutiere, comisarul șef Mădălina Mosoiu, ar fi fost de acord cu testarea, aceasta nu ar fi demarat procedurile promise în sedință, cu toate că au trecut deja mai bine de zece zile de la ședința cu pricina.

Adjunctul Brigăzii Rutiere, depistat cu noul coronavirus

Între timp, însă, în sediul Brigăzii Rutiere ar fi început să se înregistreze cazuri de îmbolnăvire. Este vorba despre un polițist din cadrul Biroului Dispecerat, însă nu s-a dispus măsura autoizolării pentru niciunul dintre colegii acestuia, care, spune Cuțăr, vin, în continuare, la serviciu.

Conform sursei citate, COVID-19 a lovit și la vârful instituției, în condițiile în care unul dintre adjuncți, comisarul șef Ciprian Olteanu a fost depistat pozitiv și este asimptomatic.

„În aceste condiții, șefa de la rutiera se crede mai presus de lege și are senzația ca legea 55/2020 (n.r. legea care reglementează măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19) nu i se adresează! Mai observăm în toate aceste situații ale Brigăzii Rutiere și un dezinteres total din partea conducerii Poliției Capitalei, a declarat, liderul filialei Europol, Brigada Rutieră, agent șef adjunct de poliție Lucian Cuțăr.