Misiune grea pentru doi polițiști din Dâmbovița care au fost solicitați pentru a interveni într-un scandal izbucnit în comuna Văcărești, județul Dâmbovița, acolo unde un bărbat în stare de ebrietate ataca trecătorii pe stradă.

Doi polițiști, atacați cu o coasă

Doi polițiști au fost victimele a doi frați puși pe scandal și lupte sângeroase. Oamenii legii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pentru a pune capăt unui scandal declanșat de un bărbat în stare de ebrietate care își deranjează abuziv vecinii.

La vederea polițiștilor, agresorul a devenit extrem de recalcitrant și a atacat cu o coasă polițiștii. În scurt timp a intervenit și fratele agresorului care a continuat războiul sângeros, provocându-le răni autoritățile. Pentru a se apăra, polițiștii au apelat la folosirea focurilor de armă, în urma cărora au fost răniți și agresorii.

Ulterior, la fața locului s-au deplasat mai multe forțe de poliție și SAS care s-au mobilizat pentru a face ordine și pentru a transporta la spital atât agresorii, cât și pe cei doi polițiști care au suferit răni pe toată suprafața corpului.

IPJ Dâmbovița a fost sesizat prin 112 despre faptul că, în comuna Văcărești, un bărbat, aflat în stare de ebrietate, e violent la adresa trecătorilor. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, moment în care agresorul a fugit în curtea de domiciliu și a ieșit cu o coasă, agresându-i pe cei doi polițiști. 

Având în vedere pericolul iminent (atacul cu o coasă), unul dintre agenții de poliție a efectuat un foc de armă către agresor. În timpul altercației, a intervenit și fratele agresorului, în atacul asupra polițiștilor. Acesta a fost împușcat în picior de către agentul de poliție„, a transmis IPJ Dâmbovița.

Autoritățile sunt depășite, nu mai pot să facă nimic”

În urma incidentului petrecut la scurt timp după înmormântarea interopului Emi Pian, jurnalistul Răzvan Savaliuc trage un semnal de alarmă cu privire la manifestele violente declanșate de diverse clanuri din România, asupra cărora polițiștii nu le mai pot face față.

Foarte rău va arăta România în câțiva ani. Eu spun ca jurnalist, care scrie de 30 de ani despre justiție. Recent am scris despre cazuri de indivizi interlopi din Sintești care dădeau țepe la bănci. Știu de dosare. Sunt atâtea dosare la toate bogățiile pe care le afișează indivizii aceștia.

În spatele acestor bogății se află mormane de dosare penale pe care domnii procurori, unii din ei, nu toți, le țin acolo. Trebuie făcut ceva pentru că, altfel, aceste clanuri se vor dezvolta atât de mult încât iată, deja se și vede, autoritățile sunt depășite, nu mai pot să facă nimic. Poliția a devenit apărătoarea acestor clanuri„.