Alegerile locale sunt tot mai aproape, automat, lupta a început deja prin cotloanele casei politice. Atacuri directe, indirecte, cu miză, cu miză ascunsă, corecte, incorecte, țelul este unul singur, cifrele din urne.

Situația actuală, una extrem de delicată și de specială, pare să-i fi provocat pe politcieni pentru a-și “updata” stilul, tehnica, uneltirile. Acum situația este de criză, automat și atacurile sunt unele de criză. Nu mai poți ataca cum vrei și unde vrei pentru că grija politicului este “sănătatea românului”, oficial vorbind.

Neoficial, criza din acest moment pare a fi o scuză bună pentru oficiali de a-și ascunde unele gropi din asfaltul muncii ultimilor patru ani. Indiferent de problemă sau situație Problema a fost evidențiată de curând de către Secretarul General Adjunct al PMP, Ioana Constantin. Aceasta a scos în relief că nu înțelege atacul colegei de la USR, Clotilde Armand, la adresa lui Traian Băsescu și îl consideră “gratuit”. Mai mult, țelul acestui atac, apre a fi sabotarea negocierilor partidelor de dreapta pentru o alianță Pro Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei. “Clotilde Armand îl atacă gratuit pe Președintele Băsescu exact într-un moment în care e nevoie de înțelepciune și luciditate. Pare că toți cei din USR care îl urăsc pe Nicușor Dan încearcă din răsputeri să dinamiteze orice posibilă înțelegere. Ce-i drept, nu ar fi prima dată! Clotilde, cred că înainte de a căuta în valiza cu amintiri cu cine și când a votat PMP, poate e bine să revii în prezent și să le spui alegătorilor ce consilieri USR și-au făcut drum către PSD. Ca sa nu vorbesc în abstract, domnul Cristian Bulfon, consilier local USR, chiar in sectorul 1, a trecut cu mapa și valiza la PSD. Poate e o chestiune de compatibilitate. De la PMP, spre exemplu, sigur nu a plecat nimeni”, a conchis Secretarul General Adjunct al PMP.