Mafia deține milioane de euro și își permite să dea șpăgi peste tot”

Pădurile României dispar ”ca prin farmec” sub asediul permanent al drujbelor controlate de infractorii pentru care mediul nu înseamnă absolut nimic, iar decapitarea a hectare întregi de pădure nu reprezintă, într-un final, decât încă o afacere care ”produce” milioane de euro.

Lipsiți de apărare în fața celor care văd în pădure doar modalitatea perfectă prin care îți pot umple buzunarele, pădurarii se simt neprotejați de instituțiile care, prin lege, ar trebui să vegheze pentru ca ei să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Cazul elocvent și tulburător al unui pădurar din Câmpulung care a fost amenințat că va fi tăiat cu drujba dacă încearcă să intervină pentru ca arborii să nu mai fie tăiați ilegal în zona pe care avea datoria de a o păzi.

În decurs de aproape trei ani, șase pădurari au fost uciși de ”Mafia lemnului”, iar alte câteva zeci, dacă nu chiar sute, au fost umiliți, înjurați, amenințați cu moartea sau bătuți cu sălbăticie.

Daniel Ghiță intervine: ”Totul pornește de la Parchete, acestea protejând mafia lemnului!”

Daniel Ghiță – fost campion mondial la K1 – una dintre personalitățile vocale, implicate activ și care luptă, prin toate mijloacele, împotriva ”Mafiei lemnului” din România, ne-a transmis – în exclusivitate – un punct de vedere tranșant, considerând că această mafie este protejată chiar de către cei care ar trebui să o smulgă din rădăcini.

”Când eu vă spuneam că la noi în România avem clanurile interlope din justiție – PROCURORII! – zicea toată lumea că este exagerat! Totul pornește de la Parchete, acestea protejând mafia lemnului! Procurorii protejează mafia care defrișează pădurile României, care amenință, bate și omoară pădurarii. Mafia lemnului deține milioane de euro și își permite să dea șpăgi peste tot, de aceea există o obrăznicie mafiotă”, susține Daniel Ghiță.