Românii care vor să plece în Grecia susțin că le este foarte greu să obțină o programare la un centru de testare acreditat. În plus, pentru a testa întreaga familie, prețul poate fi cât jumătate de vacanță.

Mulți români reușesc să se testeze după ce sună de zeci de ori la clinici, iar în unele locuri nu se mai recoltează din cauza numărului mare de cereri.

Turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus.

Reporter: Cât de greu v-a fost? La câte clinici ați sunat înainte?

Turist: Cred că am sunat la… Nu știu. Dacă mă uit în agendă cred că am dat vreo 20 de telefoane.

Reporter: Ce vă ziceau?

Turist: Că nu mai sunt locuri. Am aflat ulterior că o clinică din București nu mai are reactivi sau soluții, substanțe, nu știu exact. Am înțeles că se fac și la Giurgiu și la Mioveni, am discutat cu cineva care a fost plecat și a făcut la Mioveni.

Spitalul de Boli infecțioase din Craiova – locuri disponibile doar peste câteva săptămâni

Reporter: Bună ziua! Pentru testul de coronavirus o programare?

Centru testare: Online se fac programările.

Reporter: Doar online? Și mai sunt locuri săptămâna asta, că aș vrea să plec vineri spre Grecia.

Centru de testare: Nu mai sunt locuri până nu știu să vă zic, septembrie, octombrie.

La o altă clinică din București, până nu se vor finaliza probele deja recoltate, nu se mai fac alte test.

„Pe baza analizei datelor epidemiologice s-a decis că persoanele din România și Bulgaria care sosesc în Grecia cu avionul vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus, care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul Republicii”, a anunțat șeful Protecției Civile.

Un test de coronavirus costă între 290 si 430 de lei, în funcție de timpul în care este eliberat rezultatul și de clinică.