O nuntă ce se preconiza a fi ca-n poveşti s-a terminat cu descinderi ale autorităţilor, din pricina numărului mare de participanţi. Un apel la 112 a alertat oamenii legii, aşa că, în jurul orei 21.00 zona s-a umplut de poliţişti, jandarmi şi alte instituţii de control. O adevărată desfăşurare de forţe. În final, s-a lăsat şi cu amenzi.

La terasa restaurantului Colonadelor de pe strada Traian a avut loc duminică, 26 iulie, o nuntă în familia Simonei Halep. Verişoara sportivei s-a căsătorit, iar la petrecere au fost invitate 200 de persoane.

Poliţiştii şi peste 100 de jandarmi au „descins” la petrecere. S-au proptit la intrare şi nu au mai dat voie invitaţilor să intre.

Nicu Terzi: Terasa este de 600 de locuri

„Am avut o nuntă mai măricică, vreo 200 de persoane. Terasa are 600 de locuri, poliţia şi 122 de jandarmi, nu dă voie intre decât 50 de persoane”, a spus Nicu Terzi, patronul restaurantului Colonadelor, pentru Replica.

În urma descinderilor, la care au mai participat şi comisarii OPC, prin Horia Constantinescu, dar şi Poliţia Locală, petrecerea s-a încheiat, iar invitaţii au plecat acasă.

Au mai rămas 50 de persoane la terasă.

Dosar penal pentru patron şi organizatori

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-au autosesizat în urma unui apel la 112, efectuat în jurul orei 20.00, cu privire la un eveniment festiv preconizat a avea loc la un restaurant din municipiul Constanța.

Astfel, la fața locului s-au deplasat 28 de polițiști de ordine publică, investigarea criminalității economice, criminalistică și rutiera pentru efectuarea primelor verificări. S-a constatat faptul că operatorul economic nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea 55/2020, prin faptul că pe terasa localului respectiv mesele nu erau poziționate cu respectarea distanței de 2 metri, iar numărul invitaților depășea 50 de persoane.

Totodată, reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică și inspectori de la Protecția Consumatorului fac verificări de specialitate în ceea ce privește respectarea normelor privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La fața locului sunt și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal, au transmis reprezentanţii IPJ.

Terzi ne-a declarat că la petrecere a fost şi Simona Halep, însă nu a stat foarte mult, plecând destul de devreme.