”VOR SĂ MĂ OMOARE! CER AUDIENȚĂ LA MINISTRUL JUSTIȚIEI!

Situație fără precedent în sistemul penitenciar din România! Unul dintre cei mai renumiți deținuți se află în greva foamei de mai bine de 22 de zile. Din spatele gratiilor, Fane Căpățână strigă după ajutor și cere audiență la ministrul Justiției.

Ștefan Dinu, cunoscut drept Fane Căpățână, unul dintre cei care făceau legea în Capitală, la începutul anilor 2000, se află într-o situație extrem de complicată. De mai bine de 22 de zile, celebrul deținut se află în refuz de hrană.

Din câte se pare, deținutul ar fi depus mai multe plângeri împotriva conducerii Penitenciarului Giurgiu, cereri care n-ar fi fost soluționate. Din această cauză deținutul ar fi recurs la gestul extrem.

”Vor să mă omoare! Am trimis zeci de petiții către Ministerul Justiției în care am explicat că ce se întâmplă aici nu este în regulă. Mi-au refuzat tratamentul medical, eu am steatoză ultimul grad. Am trecut prin mai mute penitenciare, dar aici e iadul pe pământ. La Giurgiu, cu bani poți să faci orice. Pe holuri sunt deținuți care umblă ca zombie din cauza consumului de stupefiante. Și pe această cale cer audiență la ministrul Justiției ca să-i explic ce se întâmplă aici și să denunț toată mafia!”a declarat Ștefan Dinu.

A.N.P. tace suspect!

Până la ora publicării acestui material, reprezentanții A.N.P n-au dorit să vină cu lămuriri pe acestă temă. Cu toate că, în urmă cu mai bine de șapte zile, reporterii au trimis o solicitare către Administrația Națională a Penitenciarelor, în care s-au cerut detalii despre cazul renumitului deținut de la Penitenciarul Giurgiu.

Fane Căpăţână este dezamăgit că în motivare nu se explică de ce nu a primit permisia
Celebrul deținut Fane Căpățână, aflat în greva foamei de 22 de zile

Semnalează abuzuri de neimaginat

“Aici, la Penitenciarul Giurgiu, legea nu operează în niciun fel, drepturi nu există, ci numai obligații și așa am fost pedepsit de două ori disciplinar de către același ofițer, David Claudiu, din motive bizare, după ce fusesem amenințat de șeful Serviciului de Prevenire, domnul Orzan. Arăt că la Penitenciarul Giurgiu se întâmplă abuzuri de neimaginat, ba mai mult, a fost arestat comisarul șef Antonescu – pentru corupție – și mai mulți deținuți sunt bătuți, pe care IML nu-i examinează, chipurile fiindcă nu au bani în cont”, mărturisea bărbatul încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, în urmă cu ceva timp.

“Deși am formulat plângere la Inspecția Judiciară, plângere ce este semnată de încă 25 de deținuți, împotriva doamnei judecătopr Coman Claudia – și cu probe irefutabile – domnul inspector șef Lucian Netejoru clasează din nou cauza, la fel ca alte cauze înaintea acesteia cu probe și dovezi irefutabile.

De aceea vă depun și această comunicare a ds. nr. 734/1/373/2018 împotriva căreia am formulat plângere și cer totodată protecție împotriva cadrelor Penitenciarului Giurgiu, a șefului SIPA dl Orzan și doamnei judecător de supraveghere Coman Claudia – care se comportă precum un milițian torționar și-mi fabrică rapoarte de pedepsire împreună cu persoanele sus-menționate, pentru abuz de putere și îngrădirea tuturor drepturilor mele legitime.

 Arăt și subliniez faptul că, personal, cred că persoanele cu funcții arătate mai sus acționează la comandă și-mi rezerv dreptul de a dezvălui numele și funcțiile în cazul că nu se opresc cu măsurile represive și relele tratamente împotriva mea. Arăt și subliniez că sunt condamnat la 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, per total, prejudiciul fiind de 500 de euro, bani pe care i-am restituit și m-am împăcat cu părțile vătămate și totuși fiind condamnat la o pedeapsă distructivă, fără să parte vătămată, numai pentru legitimația contrafăcută de polițist. Aceste represiuni au rolul de a mă reduce la tăcere și rapoartele sunt singurele în toate pedepsele executate până în prezent “, mai susținea Fane Căpățână, din închisoare.

Mărturisiri uluitoare din spatele gratiilor

”Acest penitenciar este, în opinia mea, identic cu lagărele de exterminare ale lui Hitler”

”De asemenea, arăt că sunt infectat cu virusul Hepatic B, cu o viremie de 1.300 (2016). Nu mi s-a făcut reevaluare, deși am cerut și raportat. Starea mea de sănătate s-a degradat. Am slăbit de la 127 de kilograme la 108-109 kilograme și doresc ca, conform art. 54 punct 12 al Legii 254/2013, să dispuneți internarea mea într-un spital din subordinea Ministerului Sănătății”. „Acest penitenciar este, în opinia mea, identic cu lagărele de exterminare ale lui Hitler”, a mai spus deținutul.