Curtea din Ancona, Italia, blochează o moștenire cu o valoare totală de peste un milion de euro lăsată de un italian în vârstă de 66 de ani prin testament unor îngrijitoare românce. Ordinul provizoriu de confiscare și înghețare ar putea marca un prim punct de cotitură în povestea complicată, începută în primăvară, după moartea bărbatului care a locuit recent în Fabriano.

Italianul a atribuit averea ingrijitoarei românce

În 2018, printr-un notar, a fost semnat testamentul semnat de același bărbat (necăsătorit și fără copii), în cadrul căruia s-a stabilit atribuirea casei iezuite deținută și a activelor în numerar, cu beneficiari, îngrijitoarei, în vârstă de 42 de ani și compatriotul său, rezident, în vârstă de 31 de ani, potrivit Il Resto del Carlino.

Cei patru veri ai italianului au contestat testamentul

Imediat ce italianul de 66 de ani a murit în luna martie a anului trecut, ca moștenitori naturali, cei patru veri (cu domiciliul între Jesi și Ancona) au decis să conteste testamentul, cu ajutorul avocatului Luigi Fiori. Odată ce toate cercetările  au fost efectuate și asupra proprietăților reale ale bărbatului, s-a părut că pe baza sigiliului testamentar datând în urmă cu doi ani, cele două femei române au primit subvenția copioasă. În ultimele săptămâni, verii decedatului au făcut cererea de a opri atribuirea căminului și suma în bani care se ridică la aproximativ un milion de euro între bani și investiții gratuite. Pus la îndoială de către cei patru veri, judecătorul s-a exprimat să accepte suspendarea, până când va exista verdict final asupra beneficiarilor efectivi.

„Menținem – explică avocatul Fiori, reprezentându-i pe verii de 66 de ani – că voința a fost făcută să semneze bărbatului în 2018, când nu a putut să înțeleagă și să vrea. Nu este surprinzător, la doar două luni de la pasajul respectiv, Curtea a numit un administrator de asistență, având în vedere condițiile sale incomode „.

Pe scurt, avocatul și asistenții săi cred că au încasat prima rundă în favoare, chiar dacă pronunțarea pe fond este așteptată la sfârșitul audierilor specifice pentru o controversă de rezoluție nu simplă.

Totul, de fapt, se va învârti în jurul condițiilor psihice anterioare celei fizice a jezinei, în ultima perioadă a vieții sale internată în spitalul din Sassoferrato pentru înrăutățirea condițiilor de sănătate și a murit chiar în centrul sanitar santinel. În special, trebuie înțeles dacă la momentul semnării testamentului se afla sau nu într-o stare de luciditate deplină.