Mai multe mașini parcate în curtea Poliției Locale Sector 3 au fost sparte de hoți, după ce polițiștii locali aflați la poartă le-au permis hoților să intre, lăsându-i să-și ”facă treaba”. Mai mult, oamenii în uniformă i-ar fi salutat pe aceștia, politicos, la plecare. Potrivit unor surse judiciare, în data de 13 iulie, Secția 13 Poliție a fost sesizată că persoane necunoscute au intrat într-un parc auto al Poliției Locale de sector și au furat componente de la mai multe mașini.

Sursele citate au declarat, că furturile fuseseră comise într-o curte în care reprezentanții instituției respective depun autoturismele ridicate de către angajații primăriei. Este vorba atât despre cele parcate ilegal, cât și despre cele abandonate.

Cu două săptămâni în urmă, reprezentanți ai Poliției Locale Sector 3 au anunțat Secția 13 cu privire la faptul că mai multe componente au fost furate de la mașinile aflate în parcul auto.

Hoții au furat 34 de catalizatoare și 10 acumulatori

La fața locului au mers criminaliști și polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale care au constatat că hoții furaseră, din mașinile cetățenilor, 34 de catalizatoare și 10 acumulatori.

După ce au vizionat imaginile captate de camerele de supraveghere, polițiștii au văzut, consternați, cum hoții au venit cu mașina până la poartă, iar după o scurtă discuție, polițiștii locali de la intrarea în parcul auto le-au ridicat, respectuoși, bariera.

Apoi, indivizii au acționat nederanjați cât timp a fost nevoie, după care au ieșit pe unde intraseră, nu înainte să se salute de rămas bun cu polițiștii locali aflați în serviciul de pază.

„În data de 13 iulie, Secția 13 Poliție a fost sesizată că de la mai multe autoturisme depozitate într-un parc auto au fost sustrase componente. A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost demarate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a anunțat Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii încearcă să stabilească dacă a existat vreo complicitate între hoți și polițiștii locali ori este vorba doar despre naivitatea celor desemnați să asigure paza.