Membrii clanului Duduianu beneficiau de ajutorul unor funcționari publici

Membrii clanului Duduianu, acuzați de anchetatori că i-ar fi amenințat și jefuit pe mai mulți lăutari de succes, printre care Florin Salam și Nicolae Guță, câștigau sume uriașe și din infracțiuni de cămătărie. În acest sens, polițiștii au reușit să probeze că interlopii erau ajutați inclusiv și de unii funcționari publici. Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de GÂNDUL.RO, arestarea liderilor clanului Duduianu reprezintă numai o parte din activitatea membrilor acestei grupări criminale.

Cu puțin timp înainte ca Aramis Duduianu și unchii săi, cunoscuți drep Seif și Denom să fie ridicați de acasă, Poliția a descins și în mai multe localități din Domnești, județul Ilfov, la alte rude ale acestora care se ocupau, în general, de fapte de cămătărie.

Potrivit unor surse judiciare, atât în curțile acestora, cât și pe străzile din împrejurimi, s-au găsit zeci de mașini lăsate gaj de datornici. Mai mult, în urma perchezițiilor, pe lângă arme albe, au fost găsite o mulțime de contracte de împrumut. În plus, a fost ridicat și un angajat al Primăriei Domnești, despre care polițiștii au descoperit că îi ajuta pe cămătari să obțină unele documente.

Florin Salam, jefuit de mai multe grupări criminale

Conform anchetatorilor, cel puțin în ultimii ani, urmașii lui Cristofor Duduianu începuseră să ia bani de la anumiți lăutari de succes, care erau jefuiți după mai multe metode despre care, însă, niciunul nu avea curaj să vorbească.

Iar Florin Stoian, alias Salam, a fost una dintre țintele preferate ale interlopilor, care ar fi achitat Duduienilor, în timp, aproximativ 100.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, există informații potrivit cărora acesta ar fi plătit, de-a lungul timpului, sume mari de bani, care au ajuns la clanul Pian (infractori înrudiți cu Duduienii), dar și gruparea Sportivilor, condusă de Mircea Băluș, zis Nebunu, care, cel puțin verbal, îl asiguraseră că îi oferă protecție.