Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o intervenție telefonică dură la o televiziune de știri, unde a vorbit, joi seara, despre explozia numărului de cazuri de coronavirus în România.

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea l-a provocat pe Nelu Tătaru, întrebându-l dacă pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în țara noastră.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Riscăm să intrăm din nou în starea de urgență!

Cât despre starea de urgență, lucrurile s-ar putea complica din nou pentru români.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru.

Anchetele epidemiologice, în prag de colaps? Nelu Tătaru explică situația din cadrul DSP-urilor: „Trebuie convinși să colaboreze!”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut faptul că Direcțiile de Sănătătate Publică sunt depășite de situație, în contextul pandemie de coronavirus, precizând că nu sunt suficienți epidemiologi în sistemul național pentru a putea efectua toate anchetele epidemiologice atunci când un nou caz de COVID-19 este confirmat.