Prof. dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, este optimist în privința pandemiei, deoarece a trecut prin multe asemenea crize, în decursul carierei sale.

Prof. dr. Vasile Astărăstoae a declarat, la Marius Tucă Show, că este siderat de noua Lege a carantinei și izolării, pe care o consideră „împotriva românilor”.

Sunt câteva chestiuni care lasă la dispoziţia unuia cu o facultate, dar fără expertiză în domeniu, decizii importante. Se spune date ştiinţifice oficiale. Ce înseamnă date ştiinţifice oficiale? Adică acum oficialităţile validează sau invalidează? Ministrul Sănătăţii nu este un specialist în orice domeniu. Riscul biologic înalt ce inseamna? Riscul este înalt dacă incidenţa infectărilor dintr-o ţară este mai mare decât în România. De când a ajuns România un standard?”, a declarat Astărăstoae.

Reputatul profesor nu este de acord cu prognoza de un milion de cazuri în septembrie, deoarece asta ar însemna să avem 200.000 de testări pe zi.

Despre apocalipsa de un milion de cazuri la 1 septembrie

Eu aştept apocalipsa de 1 milion de cazuri la 1 septembrie. Ca să fie aşa, trebuie să faci cel puţin 200.000 de teste pe zi. Mai avem 49 de zile până la 1 septembrie. E imposibil”, a spus Vasile Astărăstoae.

De asemenea, în acest moment, nu știm exact care este mortalitatea cauzată de SARS-COV-2, deoarece toți cei care au fost testați pozitiv au fost înregistrați ca fiind morți de COVID-19.

„Chiar dacă ai două teste negative, dacă persoana a avut o anumită simptomatologie legată de COVID e declarată decedată de COVID. Înseamnă că toţi cei care au o infecţie respiratorie, că sunt testaţi pozitiv sau negativ, sunt declaraţi morţi de COVID”, a explicat doctorul Astărăstoae.

O altă problemă ar fi legată de efectele adverse ale tratamentului anti-COVID-19. ”O serie din decese, nu în România, că aici nu s-a raportat nimic, au fost favorizate de reacţiile adverse la un anumit retroviral”, a subliniat Astărăstoae.

Astărăstoae denunță internarea forțată a bolnavilor COVID în România ca fiind specifică tratamentelor psihiatrice: Este un abuz

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România critică dur tratamentul aplicat în România celor infectați cu COVID-19. Reputatul profesor devoalează faptul românii că sunt tratați de fapt ca niște oameni cu afecțiuni psihice de vreme ce sunt izolați și internați obligatoriu în baza unor acte administrative. În acest context Vasile Astărăstoae susține că medicii pot apela la propria conștiință și pot refuza să se compromită.