Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare cu executare de către judecătorii de la Tribunalul Gorj. Decizia poate fi atacată cu apel.

Darius Valcov mai este condamnat într-un alt dosar la opt ani de închisoare cu executare, dar judecata în apel a fost suspendată ca urmare a unei decizii CCR privind completurile ilegale.

Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită, procurorii având informații că acesta ar fi mituit un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru.

În dosarul lui Vâlcov sunt trimise în judecată alte trei persoane.

Darius Vâlcov, acuzat de constituirea a trei societăți

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt precizează că Darius Vâlcov este acuzat de constituirea unui număr de trei societăți care acționau precum un tot unitar.

Ulterior, Vâlcov ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre aceste firme, pe Eduard Cincu, funcționar al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații uneia dintre firme – având ca activitate cadastrul – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Conform anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cle care, în perioada ianuarie-aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcționar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Ceilalți trei inculpați în dosarul lui Vâlcov sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită.

DIICOT renunță la ancheta împotriva lui Darius Vâlcov

Procurorii au decis să renunţe la ancheta care-l viza pe Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, care a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul dintre SRI şi Parchetul General. În dosar era cercetată fapta de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.