Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Fostului ofițer SRI i se impută săvârșirea mai multor infracţiuni în dosarul „Black Cube”, în legătură cu spionarea ex-şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Într-un comunicat de presă, DIICOT arată că Daniel Dragomir este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice în formă continuată, instigare la fals informatic în formă continuată, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi instigare la violarea secretului corespondenţei în formă continuată.

Anterior, trei angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, este vorba de Yossi Barkshtein, Ron Weiner şi David Geclowicz, au încheiat cu procurorii DIICOT acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, ei au primit în instanţă condamnări cu suspendare.

Daniel Dragomir a fost şeful grupării sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI.

În luna iunie, Daniel Dragomir a fugit din România, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, într-un alt dosar de fals în înscrisuri şi spălare de bani. În același dosar a fost condamnată cu suspendare și soția sa. Deși inițial primise o decizie prin care era achitat de faptele de corupție imputate, Daniel Dragomir n-a avut parte și de clemența magistraților Curții de Apel București, care au întors verdictul.