Eugen Teodorovici a anunțat, în timpul unei conferințe de presă, că va candida pentru șefia Partidului Social Democrat în cadrul viitorului Congres, care trebuie organizat cât mai repede, în viziunea sa.

Fostul ministru de Finanțe a transmis că l-a rugat pe liderul interimar Marcel Ciolacu să participe alături de el la conferință, dar s-a lovit de un refuz, ce-i drept însoțit de un mesaj de colegialitate: „Mult succes!”

Senatorul social-democrat a mai spus că are o relație bună cu Victor Ponta și că nu va face parte din viitoare echipă a lui Ciolacu, dacă acesta din urmă va câștiga funcția de lider PSD.

Teodorovici vrea să miște PSD „în sus”

”Dacă voi câștiga competiția la Congres, vreau să mișcăm PSD în sus. Dacă își recapătă liderii pe care îi merită, PSD poate câștiga atât alegerile locale, cât și parlamentare. Viitorul președinte nu se poate mulțumi doar cu câștigarea alegerile (…) Prin lunga mea experiență din administrație vreau să canalizez toată munca mea pe economie. Dacă eram convins că actualul președinte poate face toate aceste lucruri, nu candidam. Lângă mine vor fi tineri”, a spus Teodorovici.

Teodorovici: „Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat, dar nu online”

Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat şi nu online, pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. „Altfel partidul se scufundă”, a declarat, la începutul lunii iulie, Eugen Teodorovici.

Ce trebuie să decidă urgent CEx-ul PSD: Data Congresului, forma de organizare şi sistemul de candidatură. Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat‼️ Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid! Nu online‼️ Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.