A obținut un permis de conducere fals cu bani trimiși în Congo!!

Tribunalul Prahova a decis, joi seară, arestarea interlopului Gheorghe Cocoș, autorul unui asasinat care a îngrozit România. Acesta a fost condamnat în trecut pentru uciderea cunoscutului cascador Florin Mărculescu, dar a fost eliberat condiționat. Potrivit unor INFORMAȚII EXCLUSIVE obținute de GÂNDUL.RO, Cocoș este acuzat acum că, alături de alte șapte persoane, ar fi constituit unui grup infracțional, iar DIICOT Ploiești a solicitat emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele învinuiților.

Interlopul este învinuit, concret, de instigare la fals intelectual și instigare la dare de mită, participație ilegala la un sistem informatic, la fals informatic, fals intelectual și uz de fals. Arestarea lui are legătură cu Romeo Boenica ”Începând cu jumătatea anului 2019, Cocoș a trimis bani aghiotanților lui Boenică într-o țară africană (n.red. – Congo) pentru a obține un permis de conducere fals. După ce i s-a fabricat permisul, s-a dus la Brigada Rutieră și a reușit – prin intermediari – să introducă datele în baza electronică a Poliției”, susțin sursele noastre.

Numele lui Gheorghe Cocoș a fost ultra-mediatizat în urmă cu două decenii. În martie 1998, interlopul, alături de un complice, Gabriel Mierlă, l-au ucis într-o discotecă din Ciolpani pe cascadorul Florin Mărculescu. Crima a înspăimântat întreaga Românie. Ucigașii l-au lovit pe cascador cu bâtele de baseball. După comiterea crimei, ei au fugit în Germania, dar au fost capturați și predați autorităților române. Judecătorii i-au condamnat la câte 20 de ani de detenție, dar, între timp, au beneficiat de eliberare condiționată.

Înainte de aceasta, pentru a obține grațierea, Cocoș ar fi încercat să-și cumpere libertatea cu 70.000 de euro. Potrivit procurorilor, banii ar fi fost destinați unor funcționari ai Administrației Prezindențiale – din timpul mandatului lui Traian Băsescu – care urmau să introducă la ”mapa” președintelui decretul de grațiere pentru asasin. ”În cursul lunii….inculpatul Cocoș Gheorghe a încurajat-o și a sfătuit-o pe soția sa Cocoș Daniela să le dea inculpatelor Carmen A. și Ecaterina S. suma de 70.000 euro, pentru ca acestea sa facă demersuri la Administrația Prezidențială, la persoanele care, potrivit atribuțiilor de serviciu, erau abilitate să se pronunțe cu privire la cererile de grațiere în vederea admiterii cererii sale”, au arătat magistrații.

Procurorii DNA au intrat însă pe fir, afacerea a fost demascată, iar toate persoanele implicate au fost condamnate la închisoare. Cocoș a primit o pedeapsă cu executare, care a fost contopită cu cea principală. Eliberat condiționat, el a recidivat, iar DIICOT l-a pus sub acuzare, în vara anului 2018, într-un mega-dosar în care erau vizate mai multe infracțiuni deosebit de grave.

În baza acestora, a fost arestat preventiv în luna august a acelui an pentru apartenență la un grup infracțional. Membrii acestui grup ar fi cumpărat și introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, ar fi comercializat droguri de mare risc în Capitală, ar fi traficat şi cumpărat influență şi ar fi înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată în Bucureşti. Ulterior, în iunie 2019, judecătorii i-au schimbat măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Joi seară însă, o instanță a Tribunalului Prahova a hotărât – la cererea DIICOT Ploiești – să dispună din nou arestarea preventivă a lui Gheorghe Cocoș. Practic, acesta a rezistat în libertate un singur an și se întoarce acum în arest.

De data aceasta, el este învinuit de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni într-un dosar nou. Alături de el, sunt puse sub acuzare alte 7 persoane.