Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a lansat, luni, la România TV acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban .Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că apropiaţi ai premierului sunt implicaţi în importurile de măşti de protecţie, confirmând că este vorba despre o fostă consilieră a lui Orban, condamnată la închisoare într-un dosar legat de Clanul Sportivilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că, marţi, la ora 11, va avea loc prima şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a achiziţiilor de echipamente de protecţie prin Unifarm.


„Deja este funcţională. Mâine la ora 11 se întruneşte prima oară. Deja DNA-ul are ce să facă. Vedem şi noi în presă zeci de astfel de licitaţii directe măsluite”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Întrebat despre implicarea lui Ludovic Orban în scandalul achiziţiilor prin Unifarm, Ciolacu a afirmat că „în acest moment, toate drumurile duc la Palatul Victoria”.

„Apropiaţi ai domnului prim-ministru sunt implicaţi în aceste importuri. Este o fostă consilieră a domniei sale de la Primăria Generală când a fost viceprimar, cât şi de la Ministerul Transporturilor”, a spus liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a confirmat că este vorba despre Simona Ciulavu, care a fost condamnată la închisoare în dosarul de crimă organizată al interlopilor din clanul „Sportivilor”.

„Este un lucru care duce direct la Palatul Victoria. Vom vedea ce vor descoperi cei de la DNA şi de la Parchet”, a spus Ciolacu.