A fost internat într-un spital de psihiatrie după ce a susținut că este Iisus și că plănuiește să-l ucidă pe Papa Francisc, iar, de curând, a părăsit unitatea medicală, considerându-se că nu mai reprezintă niciun pericol. Surse judiciare au dezvăluit  că o instanță din județul Timiș a decis să confirme încetarea măsurii internării nevoluntare în cazul românului care se afla sub tratament psihiatric încă de la începutul anului.

Bărbatul – căruia îi vom proteja identitatea – a fost diagnosticat în luna februarie a acestui an cu ”Agitație psihomotorie : Tulburare schizoafectivă de tip maniacal. Utilizare nocivă de THC”. Atunci, judecătorii au dispus internarea lui în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel. Fusese adus, inițial, la camera de gardă a unei clinici din Timișoara, iar unul dintre medici a recomandat să fie luate măsuri de siguranță cu privire la el, după ce a sesizat un comportament ciudat al pacientului.

Reprezentanții clinicii respective s-au adresat, în regim de urgență, judecătorilor cărora le-a arătat că ”La momentul internării, pacientul prezenta limbaj trival, idei delirante cu conținut megaloman și mistic, bizar și paranoid, instabilitate emoțională, iritabilitate crescută, ostilitate, tendință crescută de a blama, înjura și amenințări la adresa personalului medical (cu acte de violență) și dezhibiție comportamentală și sexuală”.

Bărbatul afirma că este Isus, iar misiunea sa pe pământ este să facă dreptate, să anihileze mafia și păcătoșii. Despre Papa Francisc susținea că este anticristul și că a plănuit să îl viziteze la Vatican cu intenția de a-l ucide.

A mai beneficiat și în trecut de spitalizare la Psihiatrie, dar de fiecare dată medicii au recomandat externarea lui!

La solicitarea reprezentanților clinicii, judecătorii din Timiș au stabilit atunci că se impune internarea pacientului la Jebel pentru că exista pericolul atât al vătămării proprii, cât și al unor agresiuni față de cei din preajma lui.

După patru luni, perioadă în care s-a găsit sub îngrijirea medicilor, pacientul s-a înfățișat, din nou, în instanță și a cerut acum să fie externat. Judecătorii au luat act de dosarul medical și de faptul că acesta a cunoscut o evoluție favorabilă a stării de sănătate, așa încât au hotărât că nu se mai impune menținerea lui sub observația cadrelor de la Spitalul de Psihiatrie din Jebel.

Sursele noastre arată că, în aceste condiții, determinante sunt actele medicale și că o instanță este obligată să țină cont de recomandările comisiei care evaluează starea pacientului. ”Magistratul este nevoit practic să judece în funcție de expertizele care se depun la dosar. Îngrijorător este însă faptul că același pacient a mai fost internat de două ori, în trecut, la Jebel, și că de fiecare data starea de sănătate i s-a depreciat după ce fusese externat!”, au mai precizat sursele Atacpersoana.ro