Cadavrul controversatului judecătorul și cleric iranian, care a murit într-un hotel de lux din București, a fost abandonat la INML.Echipa de invastigatii ATAC a aflat ca trupul bărbatului va fi, în cele din urmă, îngropat într-un cimitir din Capitală, pe banii municipalității, întrucât nimeni din familie sau de la Ambasadă nu a cerut repatrierea.

Polițiștii bucureșteni au intrat în alertă după ce, cu zece zile în urmă, un fost judecător, procuror și cleric iranian a murit după ce a căzut de la etajul șase al unui hotel de pe bulevardul Dacia. Gholem Reza Mansouri era urmărit internațional după ce autoritățile din țara sa l-au acuzat că a luat mită 500.000 de euro.

Acesta fusese dat în urmărire internațională prin Interpol și, după o scurtă escală în Germania, a încercat să se ascundă în România. Pentru Mansouri era, însă, greu să treacă neobservat, în condițiile în care era urmărit de membrii organizației Jurnaliști fără Frontiere, în condițiile în care, în Iran, ar fi comis mai multe abuzuri împotriva ziariștilor incomozi pentru regimul de la Teheran.

În acest sens, în numai o zi, Mansouri ar fi trimis la închisoare, în calitate de judecător, numai puțin de 20 de jurnaliști.

În România, fugarul a fost prins și reținut pentru 24 de ore, însă magistrații Curții de Apel București a decis că acesta poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Ca urmare, iranianul s-a stabilit în camera 601 a unui hotel de bulevardul Dacia.

În ziua morții sale, acesta ar fi trecut pe la Ambasada Iranului, unde ar fi spus că, după ce se termină pandemia de coronavirus, revine în țara natală.

A fost abandonat la morgă

Ajuns la Institutul Național de Medicină Legală, trupul zdrobit al judecătorului iranian a fost autopsiat, pentru a se stabi exact cauza decesului, după care a fost îmbălsămat și băgat într-un frigider.

Potrivit unor surse judiciare, moartea acestuia a fost anunțată imediat la Ambasada Republicii Islamice Iran prin itermediul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cu toate că decesul judecătorului a provocat numeroase reacții în presa internațională, iar jurnaliștii iranieni chiar au speculat faptul că, de fapt, românii ar fi ascuns adevărul în legătură cu situația lui Mansouri și i-ar fi înscenat sinuciderea, la mai bine de zece zile de la moartea acestuia nimeni nu s-a interesat de cadavrul său, care a fost abandonat la morgă.

Surse din cadrul INML au dezvăluit, pentru Gândul.ro, cel puțin până miercuri seară, nimeni nu s-a interesat de cadavru.

Ca urmare, după ce va mai sta o perioadă într-unul dintre frigiderele instituției, iranianul va fi îngropat, pe banii Primăriei Capitalei, într-un cimitir pentru musulmani.

Surse juciare au declarat că trupul lui Gholem Reza Mansouri nu va fi trimis nici la Facultatea de Medicină, pentru a fi folosit în scopuri didactice și nici nu va incinerat. Potrivit specialiștilor, acesta va fi îngropat pentru ca, în caz de nevoie, să poată fi exhumat și supus unor experimente viitoare în situația în care vor fi solicitate teste suplimentare legate de cauza morții.