Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor pentru Realitatea Plus, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea: Și mie mi-a fost dor. Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-a reparat. Cred că este un interes deosebit, nu urmăresc presa. Oricine zâmbește aici, zâmbește amar. Asta nu înseamnă că m-au îngenunchiat sau m-au frânt. M-au condamnat total nevinovat. Doar un simplu fapt, că într-un an și o lună eu nu am avut voie să vorbesc cu presa”, a declarat Liviu Dragnea, într-un interviu acordat pe Skype fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, la postul de televiziune Realitatea Plus.

„Actuala putere, această forță politică, a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva. Sunt convins că și acum vor merge la fel. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD a declarat că i s-a interzis dreptul de a vorbi cu presa.

„Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudine dictatoriale. De ce să iasă unul în piață și să vorbească și să arate niște lucruri evidente. Îmi este luat dreptul de a vorbi liber pentru a nu deranjat. Majoritatea îi ciugulesc din palmă și lui și Guvernului. Mai apar din când în când niște semne, acțiune destul de timide, de contre, de a nu fi de acord. În final, toată lumea cu multe plecăciuni se merge spre o situație destul de rea”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ce spune despre Vasile Dâncu

Reporter: Vasile Dâncu, ați spus că vă e prieten. A zis într-un interviu la Cristoiu ca erați foarte speriat ți obsedat de problema pe care o aveați si s-a distrus partidul și idealurile sale,  fiindcă aveați senzația că nu e corectă condamnarea  dvs citez și aveati niste consilieri  în jurul dvs care vă alimentau ideea că premierii pe care îi numeați erau acaparați de statul paralel si traiati cu obsesia asta.

Liviu Dragnea: Eu n-am citit. Mi-a citit Irina din interviu. Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am ținut enorm, și ma feresc să vorbesc urât. Dar atunci am avut niste reacții destul de interesante. Eu vreau sa spun că despre statul paralel primele prezentări, mi le- a făcut Dâncu, primele explicatii despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băiețiii de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi-a spus el inițial, s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.El mi a povestit ulterior, el a fost confirmat si de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3 chiar în seeara zilei in care ANAF s-a dus la Antena 3, eram cu Tăriceanu. Maior și Coldea împreuna se uitau la mine, și în timpul emisiunii, Kovesi îl suna pe Coldea, foarte nervoasă că o să-mi arate dumneai ei mie și o să mă târască și pe mine și pe soție, cum îmi permit să apar un trust care era împotriva dumneai. Ulterior, si Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discutți care aveau loc, de exemplu, în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dâncu, care era prietenul meu, stiu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis despre faptul că e un dosar politic și că trebuie sa înceteze practicile acestea în care SRI se implică în viața politică și în actiunile Justitiei. Oamenii mai au revelații și își mai schimbă părerile.

Liviu Dragnea, despre dosarul Teldrum..

Reporter: S-a redezgropat dosarul Teldrum, am vazut săptămâna trecută ca îl vor aduce cu mandat pe Vasile Dancu să dea declaratii. E presat el din cauza asta să se delimiteze de dvs?
Liviu Dragnea: Eu sper să nu, dar chiar nu am de unde să știu nici ce gânduri are, nici ce obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu ma dezic de el, pentru ca eu nu pot să șterg cu buretele atâtea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult. Am făcut multe seri în care am stat împreună.

Liviu Dragnea: : Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Nu prea știu de ce sunt acuzat. E vorba de două drumuri. Am inteles ca ar fi ramas doar un drum, dar o sa vad maine, drumurile există. Deci practic eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au facut două drumuri.

Liviu Dragnea:„ Irina nu e persoană publică”

Reporter: Văd că e un interes deosebit și pentru dvs, si Irina am văzut ca ea a fost subiect de presă….
Liviu Dragnea: Da, am văzut și eu, acum și chestia asta cu Irina, nu e persoana publică. N-are nici o obligație să dea informatii, e ca și cum ar veni la tine să te întrebe doi inși, dar ce face doamna aici, de unde, cum ce… Nu știu.. o sa spună și ea la un moment dat. Cred că trebuie să faceti o discuție, dar eu cred că disperarea e destul de mare dacă a ajuns să se ia de nimic, ca parintii ei au avut un apartament pe care l-au vandut.

Reporter: Vă așteptați ca în perioada următoare să fiti folosit în campania electorală?

Liviu Dragnea: Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu Teldrum, pentru ca nu au ce sa spună.

Postul de televiziunea Realitatea Plus a difuzat, joi seară, o primă parte din interviul cu Liviu Dragnea, începând cu ora 18.00.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.