Localul Da Vinci din Cluj-Napoca a fost luni după-amiază deschis special pentru invitații politicianului Rareș Bogdan, deși sunt interzise petrecerile mari în interior și autoritățile îi mustră încontinuu pe cetățeni că sporesc cazurile de COVID-19, din cauză că nu se mai respectă regulile. Imaginile , luate cu drona, și fotografiile de pe unul dintre dealurile cartierului Bună Ziua arată cum pe terasă și în curte erau câțiva oameni, restul de peste 100 stând în interiorul restaurantului, deși maximul de invitați legal este de 20! 

Peste 30 de mașini parcate în fața restaurantului Da Vinci și doar câțiva oameni în curte, acestea sunt imaginile realizate la petrecerea prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan. 
”Mai bine de 100 de femei și bărbați se distrează înăuntru”, a povestit, pentru ziar, unul dintre martorii oculari, din interior. 

Conform reglementărilor din starea de alertă, în toată România este interzis restaurantelor să-și primească oaspeții altundeva decât pe terasă sau în grădină. Dacă închiriezi locul pentru un eveniment privat, nu poți avea mai mult de 20 de invitați înăuntru. 
Pe tot parcursul fotografierii localului, de jos sau cu drona, nu au fost mai mult de câțiva oameni afară, restul de peste 100 de invitați fiind permanent înăuntru. Atât jurnalistul din Cluj care a observat din afară petrecerea, cât și sursele din interior au descris aceeași realitate: puțini invitați în aer liber, aproape toată lumea la mesele din saloanele din interior, nicio mască, inclusiv Rareș Bogdan și familia stând înăuntrul restaurantului. 

Confirmarea a venit și oficial, șefa restaurantului recunoscând că a pus mese inauntru.
Managerul Adela Logean: ”Am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva” ATAC a discutat cu managerul restaurantului Da Vinci, Adela Logean. Care a confirmat că petrecerea se desfășoară și în interiorul localului. A părut ușor deranjată de întrebări și a grăbit convorbirea.  

Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva. Sunt … șase mese, le-am organizat cum se cuvine. Ba da, este și afară și în interior. În numărul permis. În interior, sunt 20 de persoane. Este în ordine, vă mulțumesc. Șefa localului Da Vinci din Cluj: În imagini se văd doar câteva mese, nicidecum pentru 50 de persoane, cum a declarat șefa localului. ATAC a încercat să intre în legătură cu Rareș Bogdan, dar politicianul, aflat încă la petrecere, nu a răspuns apelurilor și mesajelor.  

Parvenitul minim pe economie | Când măsurile împotriva COVID-19 sunt doar pentru ”proștii de alegători” 

Fiica lui Rareș Bogdan a împlinit, pe 22 iunie, un an de viață. Fiica lui Rareș Bogdan nu are nici o vină. Și nici amintiri din ziua de 22 iunie 2020 nu va avea, dacă nu este, cumva, un nou Iulian Bulai, care la vârste fragede filosofa cu mama sa despre mineri și mineriade. 
Atunci când fiica sa a împlinit un an, Rareș Bogdan a ținut morțiș să-și arate măreția și limitele. Limite care sunt, se vede treaba, dincolo de cele legale. a

Pentru a sărbători ziua fiicei sale, Rareș Bogdan a închiriat restaurantul Da Vinci din Cluj, unde ar fi avut în jur de 100 de invitați. În imaginile publicate de Libertatea nu se văd cei 100 de invitați, pentru că vremea nu a fost ideală pentru petreceri în grădină, așa că s-a ținut în interior. În interior era ilegal, în acest moment, să sărbătorești ceva, orice, cu 100 de invitați, dar europarlamentarii români nu se împiedică de astfel de amănunte, mai ales dacă fac parte din partidul aflat la așa-zisa guvernare. În schimb, în imagini se văd: o grădină mare, verde și goală, în care este amplasat un tobogan gonflabil mult prea mare pentru un copil de doar un an și destul de mic pentru invitații maturi ai europarlamentarului. Pe mesele puține de afară adastă, indecent de nude, pahare de vin. Multe. Am dubii că fiica de doar un an a lui Rareș Bogdan a sorbit din ele. Nici invitații ei personali, de vârste apropiate n-au făcut-o, probabil. Dacă a avut invitați personali… Ceea ce frapează este faptul că în imagini, nu puține la număr, se văd puțini copii. Dacă n-ar fi toboganul gonflabil roz cu bleu care se plictisește singur pe pajiștea udată de ploaie, n-ai spune că acolo are loc aniversarea fastuoasă a unui copil de un an.  Pare o întâlnire de adulți într-un restaurant înțesat cu tehnică de ascultare încă din 2014, de când în același loc își puneau la cale afacerile Horea Uioreanu, Ioan Bene și David Ciceo, surprinși de DNA pe înregistrări și, condamnați, unii dintre ei, la ani grei de închisoare. Ce l-a mânat, totuși, pe Rareș Bogdan să încalce legea stării de alertă, ordinele de ministru ale colegilor săi de partid și să convoace un party de interior cu 100 de invitați când numărul maxim permis este de 20?  

Ce l-a făcut pe acest reprezentant al partidului de așa-zisă guvernare să mai adauge niște poze-bolovan lângă cea în care șeful său de partid petrecea în birou alături de colegi, fără mască, fără jenă și cu țigara în gură? Sunt, oare, măsurile impuse în timpul stării de alertă doar pentru proștii de alegători? Va recurge Rareș Bogdan la același truc ieftin al chemării organului ca să-l amendeze pentru a-și spăla imaginea?  Iar dacă organul va veni, va ancheta și va descoperi că da, într-adevăr, au fost 100 de oameni la un party interior, n-au respectat lega etc., etc., ce va face Rareș Bogdan? Va plăti el amenzile invitaților? Poate scoate din cont sau din buzunar sau din sacoșă undeva între 100.000 și 300.000 de lei? Asta în timp ce plânge de mila pensionarilor care n-au pensii speciale și, deci, o duc rău? „Sunteți răi și invidioși, era ziua copilului său, era normal să invite câțiva prieteni…“, vor spune fanii de nedezrădăcinat ai domnului Bogdan. Mda, așa o fi, dar am dubii că sărbătoritul copil, care, repet, nu are nici cea mai mică vină, a ținut să-și demonstreze parvenitismul printr-o petrecere ilegală într-un restaurant unde vinul ajunge și la 90 de lei paharul sau, de ce nu, 800 de lei sticla.