CNN scrie că insula Santorini, cea mai populară din Grecia, se va întoarce în curând la viaţa normală, după ce vor redeschide aeroportul şi vor relua croazierele.

Vor relua zborurile internaţionale şi călătoriile pe vasele de croazieră începând cu data de 1 iulie, menţionează CNN. Până atunci, insula a fost puternic afectată de criza provocată de infecţia cu noul coronavirus. Economia locală se bazează în proporţie de 90% pe turism, dar hotelierii se aşteaptă anul acesta doar la 15% dintre vizitatori, faţă de 2019, estimând că pierderile vor fi uriaşe.

Totuşi, există şi părţi pozitive de pe urma acestei pandemii. Nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19, datorită lipsei turiştilor străini, iar întreaga insula a mai putut respira. 
Nimeni din Santorini nu vrea să se îmbolnăvească cu COVID-19. Ne-am simţit în siguranţă. Ne-am bucurat cu toţii de linişte şi de peisaj o perioadă lungă de timp”., povesteşte Joy Kerluke, proprietarul unui restaurant. Pentru a evita un posibil focar de infecţie, atunci când vor veni turiştii, propietarii localurilor au luat măsuri de protecţie. Au mutat mesele la distanţa necesară, iar personalul a fost echipat cu măşti de protecţie şi dezinfectante.