Video

Regulile nu sunt universale la ”Matei Balș”, spitalul considerat unitate de elită în lupta împotriva Covid-19! Cazarma medicală unde se află internați pacienții infectați cu noul coronavirus este, doar în aparență, impenetrabilă. La ”Matei Balș”, acolo unde se clamează că nu pătrunde nici musca, grangurii intră după bunul plac. Ca și cum ar subordona militărește până și temutul coronavirus!

Așa s-a întâmplat și vineri după amiază, când un Mercedes GLE 4 Matic AMG, al cărui preț de catalog este undeva în jurul sumei de 100.000 €, a pătruns în incinta spitalului și a parcat în zona Corpului 5. Fără ca paznicii să arate o minimă rezistență. Semn că mașina aparținea unui personaj influent, recunoscut ca atare în spital sau care a primit ”certificat de trecere” printr-un telefon transmis de sus.

Altfel, nici măcar rudele de gradul I ale pacienților nu au voie (teoretic) să treacă dincolo de gardurile înălțate cu sârmă. Procedurile sunt clare! Aproape cazone! Nimeni – cu excepția personalului medical, auxiliar sau al cazurilor confirmate – nu are acces în perimetrul spitalului ”Matei Balș”. Nu însă și personajele cu influență, așa cum se poate observa lesne din filmarea pe care ne-a trimis-o (la adresa online@gandul.ro) una dintre pacientele internate la ”Matei Balș”.

Discuția pe care pacienta a purtat-o cu – să-l numim, ca o convenție, în lipsa altor date – șoferul ”Regelui de la Matei Balș” este redată integral mai jos:

Pacienta de la ”Matei Balș”: Puteți să parcați aici? Aveți voie?

Șoferul ”Regelui de la Matei Balș”: Lucrăm aici…

Pacienta de la ”Matei Balș”: Nu cred…

Șoferul ”Regelui de la Matei Balș”: Ba da…

Pacienta de la ”Matei Balș”: Și trebuia să aveți și mască la gură! Vă rog frumos…

Șoferul ”Regelui de la Matei Balș”: O am aici!

Pacienta de la ”Matei Balș”: Așa mașini scumpe au doctorii?

Răspunsul n-a mai venit!

Poate că, într-adevăr, era Mercedesul unui medic. Poate al managerului. Nu știm, fiindcă nimeni nu a răspuns întrebărilor noastre, dat fiind că era vineri, în prag de weekend. Purtatul măștii era însă obligatoriu. Ulterior, după aproape 20 de minute, mașina de 100.000 de euro a părăsit zona, dar, în urma ei, a rămas dovada că, în România lui 2020, grangurii se descurcă. Pentru ei nu există reguli, ei nu se supun niciunei stări de alertă și niciunei măsuri preventive.

După vizionarea acestor imagini, conducerea de la ”Matei Balș” ar trebui, în mod natural, să se autosesizeze și să comunice un punct de vedere. De asemenea, ministrul Sănătății ar fi îndreptățit – dacă nu cumva obligat – să ceară explicații. Cel puțin din respect față de pacienții „arestați” în cazarma de la ”Matei Balș” și care, pe perioada izolării, nu-și văd nici măcar copiii doar pentru că ”acolo unde e lege, nu e tocmeală”! Dar ei sunt doar pacienți, nu șmecheri!