În 2004, Mel Gibson a regizat epopeea biblică „Patimile lui Hristos”. Deși au existat multe pelicule despre viața, moartea și învierea lui Iisus, acesta a fost unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei despre Fiul lui Dumnezeu. Conform sondajelor, continuarea „Patimilor” era foarte dorită și de public, dar și de actorii care au jucat în prima parte. De aceea, Mel Gibson ar fi dorit să facă o continuare din care nu avea cum să lipsească marea actriță Maia Morgenstern, cea care a interpretat magistral rolul mamei lui Iisus, Maria. Se pare că filmările ar fi început în secret în urmă cu peste trei ani și s-ar fi dorit ca premiera să fie în acest an. Dar, din cauza pandemiei, totul s-a amânat, căci s-a închis tot Hollywood-ul. 

Cu toate că detaliile despre casting, filmări sau viitoarea premieră au fost ținute la secret de către cei implicați în proiect, recent au început să apară, totuși, câteva informații despre noul film. Pe site-ul imdb.com a apărut deja o parte din distribuție, dar și posibila dată a premierei: 2021. Și am avut bucuria să o regăsim acolo și pe compatrioata noastră, marea actriță Maia Morgenstern. Conform unor surse avizate, vedeta ar fi avut un onorariu foarte mare, cu multe zerouri, ținând cont că primul film, Patimile lui Hristos, deși filmat la Hollywood, nu a avut un buget foarte mare.

„Va fi cel mai mare film din istoria lumii”

Jim caviezel Il va intruchipa din nou pe Isus

De altfel, nu numai imdb.com a făcut publice câteva nume care se vor regăsi în distribuția „The Passion of The Christ 2”, dar și o parte din echipa filmului a făcut recent declarații în acest sens, pentru câteva ziare din Anglia sau SUA.

Iată ce scria, pe 11 aprilie 2020, ziarul britanic Express: „Acum filmul primește o continuare cu Gibson și Iisus care se va întoarce pe Pământ, interpretat tot de starul Jim Caviezel. Caviezel, el însuși creștin devotat, a dezvăluit anterior că «Patimile lui Hristos 2» se va concentra pe învierea lui Iisus din morți”.  Recent, într-un nou interviu pentru Fox News, Caviezel a oferit o actualizare despre Patimile lui Hristos: se va numi „Resurrection” („Învierea”).

Când a fost întrebat în ce stadiu se află continuarea promisă de Mel Gibson, Caviezel a răspuns: „Va fi o capodoperă. Va fi cel mai mare film din istoria lumii. Cred că se va baza pe ceea ce simț în inima mea”.

Și site-ul reportdoor.com a scris, în 26 mai 2020, despre acest subiect: „A trecut un pic de când am auzit ceva oficial cu privire la «The Passion of the Christ 2», pe care Mel Gibson îl planifica din iunie 2016. Acum avem o actualizare de la scenaristul Randall Wallace, care dezvăluie că el și Gibson au discutat despre proiect destul de mult. Recent, am avut șansa să vorbesc cu Randall Wallace în onoarea viitoarei aniversări a 25 de ani de la lansarea «Braveheart». În timpul conversației, l-am întrebat pe Wallace despre stadiul continuării «Patimilor», despre care Mel Gibson a spus că va fi intitulată «Învierea», având în vedere că va urma învierea Lui Iisus, în urma răstignirii Sale.”

Maia Morgenstern – „Steaua Dimineții”

Gibson a confirmat pentru FoxNews :Numele nu va fi  «Patimile 2». Se numește «Învierea», a declarat Gibson pastorului Greg Laurie la SoCal Harvest, potrivit IndieWire.com. Gibson a explicat că filmul se va concentra pe Învierea lui Iisus„Desigur, acesta este un subiect foarte important”, a adăugat regizorul. Scenaristul „Passion of the Christ” , Randall Wallace, a declarat pentru The Hollywood Reporter că „este mult mai mult de povestit”. Fanii, nerăbdători să vadă „Învierea”, au montat deja pe YouTube trailere create de ei, evident inventate.

În filmul „Patimile lui Hristos” au jucat Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Bellucci și mulți alți actori mari. A fost un succes enorm de box office, care a adus peste 620 de milioane de dolari.

Maia Morgenstern, al cărei nume înseamnă în limba germană „Steaua Dimineții” (nume atribuit și Fecioarei Maria), este una dintre cele mai mari actrițe din România. Este cunoscută mai ales pentru rolul mamei lui Iisus din „Patimile lui
Hristos“, dar și pentru rolurile jucate în filme precum „Balanța“, „Cel mai iubit dintre pământeni“, „Îngerul albastru“ sau „Park Your Car în Harvard Yard“. 

Cariera sa înseamnă zeci de roluri în film, sute de roluri în teatru – interpretate la Teatrul Evreiesc de Stat, la Teatrul Național București, la Teatrul Bulandra, la Teatrul Metropolis, la Odeon, la Teatrul Mic etc. Înainte de începerea pandemiei, Maia Morgenstern juca un rol principal în serialul „Sacrificiul” de la Antena 1, serial care a fost și el sistat din cauza pandemiei COVID-19.