SECRETARUL DE STAT CRISTIAN JURA: ”AM ÎNCEPUT O INVESTIGAȚIE!” + ”CEI DE LA GOOGLE AU FOST AUDIAȚI”. DECLARAȚII EXCLUSIVE

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosezizat, potrivit gandul.ro, după ce construcția Catedralei Mântuirii Neamului a fost ținta unor așa-zise glume ofensatoare în mediul on-line, iar miercuri, ar urma să pronunțe o decizie fără precedent cu privire la acest caz.

Reprezentanții Google România au fost chemați ”la raport” după ce, pe Google Maps, Catedrala a apărut sub denumirea ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”, iar compania-mamă riscă acum să fie amendată.

Unul dintre membrii CNCD, secretarul de stat Cristian Jura, a declarat  că miercuri, 17 iunie, Consiliul va anunța o hotărâre pe marginea acestui subiect.

Personal, m-am autosesizat, pentru că mi s-a părut că aduce o ofensă credincioșilor. Am început o investigație în ceea ce îi privește compania Google și schimbarea acestor taguri de pe Google Maps. Am constatat că există o breșă destul de mare de securitate în ce privește schimbarea acestor taguri. Practic, oricine deține un cont Google și un număr de telefon poate să adauge sau poate să schimbe tagurile. Vă dați seama ce înseamnă să schimbe taguri de genul acestea între echipele de fotbal sau între anumite religii. Nu este o problemă care privește doar România, pentru că Google Maps este la nivel global. Aceasta problemă privește întreaga Uniune Europeană și nu numai”, a spus Cristian Jura.

Aceasta este o formă care, la un moment dat, poată să învrăjbească sau să aducă în pragul unui conflict anumite comunități. Noi am demarat această investigație. Cei de la Google România au fost audiați. Audierile s-au desfășurat deja și mâine urmează să ne pronunțăm asupra acestui caz. Am descoperit o eroare de sistem care este universală și care nu ține doar de România. Cazul Catedralei nu este singurul incident. Recent, anumite localități din partea de sud a României au fost plasate în Valahia și nu în România”, a mai declarat Cristian Jura, membru CNCD.

Noi am demarat această investigație. Cei de la Google România au fost audiați. Audierile s-au desfășurat deja și mâine urmează să ne pronunțăm asupra acestui caz. Am descoperit o eroare de sistem care este universală și care nu ține doar de România”, a spus Cristian Jura, membru C.N.C.D.