• Poliţia Capitalei transmite, miercuri, în contextul apropierii zilei de 1 Mai, că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde.
  • De asemenea, instituţia precizează că 2.000 de poliţişti vor patrula pe străzile din Bucureşti.
  • Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă. Păstrăm distanţarea socială, evităm aglomeraţiile şi nu transformăm aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră. Încă nu este posibil să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de opt persoane.

Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie”, transmite Poliţia Capitalei. 

Conform sursei citate, echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate zonele unde se face de obicei picnic. 

„Parcurile sunt şi rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectaţi Ordonanţele Militare”, subliniază sursa citată. 

Sancţiunile pentru nerespectarea Ordonanţelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei, amintesc autorităţile. 

„Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi Jandarmeria Bucureşti, Poliţia Locală şi militarii implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. În toată această perioadă, se acţionează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, echipele de luptători ai structurii de Acţiuni Speciale şi ai Jandarmeriei se vor afla în stradă, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii şi liniştii publice”, conchide sursa menţionată.