Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în cursul serii de vineri, 10 aprilie, că măsurile de restricție impuse populației prin ordonanțele militare ar putea fi „relaxate” în luna următoare dacă virusul (n. r. SARS-COV-2) nu se va mai răspândi atât de mult. 

De asemenea, ministrul Marcel Vela a mai anunțat că probabil la mijlocul lunii aprilie se va înregistra o creștere a numărului de persoane infetcate cu noul coronavirus, dar și a celor decedate din această cauză, relatează antena3.ro.

Tot sperăm ca, la un moment dat, la jumătatea lunii mai, virusul să nu mai fie atât de agresiv și să se răspândească atât de mult. În următoarea lună, probabil, vom înregistra o creștere a celor care sunt pozitivi și chiar și decesele vor fi mai multe, dar după luna mai, din ce am discutat cu specialiștii, vom fi în situația ca măsurile să fie mai relaxate, vom avea și alte metode de a ne apăra.

Până atunci, vom merge și pe varianta profesionistă de a face teste în masă. Important e să respectăm măsurile izolării pentru ca luna mai să ne găsească în siguranță (…) Sperăm ca, la jumătatea lunii mai, virusul să nu mai fie atât de agresiv și să putem relaxa măsurile”, a declarat ministrul Afacerilor Interne potrivit sursei citate.

La momentul transmiterii acestei știri, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate, iar 270 de persoane au decedat.