Universitatea Johns Hopkins a prezentat cifrele oficiale pentru ziua de vineri, 10 aprilie. Astfel, America a devenit prima ţară din lume care a depăşit pragul de 2.000 de decese cauzate de noul coronavirus într-o singură zi! Conform datelor furnizate de Johns Hopkins University, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.108 pe teritoriul SUA!

În total, în America au decedat din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2 18.586 de persoane, arată televiziunea CNBC. SUA se apropie de Italia, cu 18.849 de morți, ţară care are o populaţie de cinci ori mai mică.

Totodată, doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 35.000 de noi cazuri, astfel că America aproape a atins o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul Covid-19! Din numărul total de cazuri declarate la nivel global, peste un sfert sunt raportate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii!

Epicentrul epidemiei de coronavirus se află în statul New York, unde virusul a făcut peste 7.800 de morţi şi mai bine de 160.000 de îmbolnăviri.

Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat vineri seară că în total s-au efectuat „peste 2.1 milioane de teste”, iar verificările vor continua.