Gabriela Firea, primărița PSD a Capitalei, aplică o tactică de hold-up: face un concert de zgomote, pe diverse teme (testarea anti-Covid, poluarea din Capitală etc.), iar în acest timp, într-o discreție totală, semnează un contract de 18 milioane de euro. Pe banii bucureștenilor, cu beneficiar din camarila PSD.

În duminica Floriilor catolice, europarlamentarul Clotilde Armand (USR) a avut o curiozitate: să vadă ce se mai întâmplă cu banii Primăriei Capitalei. S-a îngrozit: Firea tocmai dăduse o mega-lovitură, cu exact o zi în urmă! Românca de origine franțuzeazcă a făcut un rezumat, rapid, pe Facebook.

Descoperirea lui Clotilde Armand

„M-am uitat din nou prin SICAP să văd ce mai face d-na Firea la PMB cu banii bucureștenilor. Țineți-vă bine!

În plină pandemie, Primăria Municipiului București a acordat ieri un contract în valoare de 18.376.224 de euro unei firme controlate de Alexandru Nanu, fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte TSD Prahova, patronul clubului NUBA și amic cu V. Cosma & S. Ghiță.

Contract: «Achiziție de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adăposturi modulare pentru stații de troleibuz și stații de autobuz».

Firma acestuia nu este la primul contract cu autorităţile locale. A primit în ultimii ani contracte prin atribuire directă de la mai multe instituţii subordonate Primăriei Capitalei.

Autobuze din Turcia, stații de autobuz de la camarila PSD

Așadar: într-o zi de sâmbătă (SÂMBĂTĂ!), așadar într-o zi liberă și pentru Gabriela Firea, la ora 1.41 (noaptea, ca hoții!), Primăria Capitalei acordă un contract de peste 18 milioane de euro.

Beneficiară: o firmă a lui Alexandru Nanu (30 de ani), patronul clubului de fițe NUBA.

Acesta este fiul lui Cornel Nanu, primarul PSD al comunei de fițe Cornu, din județul Prahova, localitatea în care dețin proprietăți politicieni corupți, gen Adrian Năstase.

Asta se întâmplă la PMB.”

Dovada tranzacției

Beizadeaua Nanu (Alexandru Nanu) are o tovărășie veche cu beizadelele Cosma (Vlad Cosma și Andreea Cosma), copiii penali ai baronului penal de Prahova, Mircea Cosma.

Toți membrii găștii Alexandru Nanu – Cornel Nanu – Mircea Cosma – Vlad Cosma – Andreea Cosma – Sebastian Ghiță au un element comun: sunt din Prahova. Majoritatea au probleme penale grave.

În această direcție a dirijat Gabriela Firea cei peste 18,3 milioane de euro, pentru niște tinichele amplasate în stațiile de autobuz și de troleibuz din Capitală.

Așadar, Firea dă tunuri nu doar cu autobuzele și troleibuzele, pe care le aduce din Turcia. Acum dă tunuri și cu stațiile de autobuz & troleibuz!

Alexandru nanu si Cornel Nanu

Vechi client al contractelor cu Primăria Capitalei

În noiembrie 2018, G4Media.ro a scris că Alexandru Nanu este beneficiarul banilor pentru controversatul proiect de Centenar al Primăriei Sectorului 1.

„Euromedia Group SA nu este la primul contract cu autorităţile locale. A primit, în ultimele şase luni, contracte prin atribuire directă de la mai multe instituţii subordonate Primăriei Capitalei – Centrul de Artă, Creaţie şi Tradiţie sau RATB. A avut, în 2017, o cifră de afaceri de 45.869.952 de lei (aproximativ 10 milioane de euro) şi un profit de 5.408.671 de lei (1,1 milioane de euro) (…) Alexandru Ştefan Nanu a fost între 2014-2015 consilier personal al directorului Agenţiei Naţionale pentru Turism şi vicepreşedinte TSD Prahova. Este fiul primarului din Cornu, judeţul Prahova şi, la Ploieşti, este cunoscut pentru relaţia de prietenie cu fostul deputat PSD, Vlad Cosma”.