• Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în România a ajuns la 158, dintre care 9 persoane au fost vindecate.
  • România a intrat în scenariul 3.
  • Astăzi au fost confirmate deja 19 cazuri noi.
  • Ţara noastră intră astăzi în stare de urgenţă, preşedintele Klaus Iohannis urmând să anunţe ce măsuri conţine decretul prin care măsura va fi impusă.

În România sunt 158 de cazuri de coronavirus, au anunţat, luni dimineaţa, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. Între acestea, 19 cazuri sunt noi. 

Potrivit GCS, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. 

Între cele 158 de cazuri, 19 sunt noi şi s-au înregistrat astfel: patru în Arad, trei în Ilfov, două în Vâlcea, două în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

„Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria şi Germania. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună”, anunţă GCS. 

Sursa citată precizează că în carantină instituţionalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor 

În cursul zilei de duminică au fost confirmate 16 cazuri noi în ţara noastră: 4 cazuri în Bucureşti, 4 în Arad, 3 în Braşov, 2 în Brăila şi câte 1 caz în Constanţa, Teleorman şi Iaşi.