Unul dintre băieții Sorinei Pintea l-a reclamat la DNA pe cel care a denunțat-o pe mama sa și i-a ajutat pe procurori să-i organizeze un flagrant și să obțină arestarea ei, pentru luare de mită.

Fostul ministru al Sănătății respinge acuzațiile și așteaptă judecarea contestației. Luni, Sorina Pintea a fost dusă din arest, pentru câteva ore, la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, unde a fost supusă unor investigații medicale.

Sorina Pintea a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” la prânz, escortată de doi subofițeri de la Arestul Poliției. Fostul ministru a avut un șoc în momentul în care judecătorul de la Tribunal a anunțat-o sâmbătă că va fi arestată pentru 30 de zile.

Ar fi suferit o parestezie, susține un apropiat, adică o senzație de amorțeală și furnicături la nivelul pielii, așa că a cerut ajutor medical duminică dimineață. Cererea de a fi internată la spitalul Primăriei Capitalei, unde lucrează medicul ei curant, i-a fost aprobată abia luni.

Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea„Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga sa carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea ei de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate.” 

Luni, după trei ore petrecute la spital, Poliția a anunțat că Sorina Pintea a fost transferată înapoi în arest.

Pe toată perioada de timp petrecută în Spitalul „Sfânta Maria”, Sorina Pintea este păzită strașnic de polițiști de la Arest și pentru că se află sub imperiul mandatului de arestare preventivă, are interdicția de a lua legătura cu orice persoană, alta decât medicul curant sau personalul spitalului.

Anul trecut, după ce a plecat de la Ministerul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că suferă de o boală gravă și că se tratează în România. Medicația îi era prescrisă de doctorul care o îngrijit-o luni, la Spitalul „Sfânta Maria”, iar tratamentul îl făcea la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, al cărui manager era. De acolo, a fost ridicată vineri seară și adusă cu mandat la structura centrală a Direcției Naținale Anticorupție, după flagrantul care i s-a organizat. Avocații ei au respins toate acuzațiile.

Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea„Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată. Domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.”

Sorina Pintea contestă arestarea la Curtea de Apel București, dar procedura nu se poate judeca până când magistratul care a emis mandatul nu își motivează decizia. Până atunci, fiul fostului ministru al Sănătății a făcut la rândul sau un denunț la DNA Baia Mare. Ionuț Pintea le-a explicat oficial procurorilor cum ar fi fost abordat de cel care denunțat-o pe Pintea la DNA și care ar fi pus umărul la realizarea flagrantului de la Spital.

Denunțul ar fi fost trimis deja la București, iar fiul Sorinei Pintea și senatorul PSD Liviu Marian Pop, pomenit în legătură cu acest dosar de fiul fostului ministru într-o declarație pe Facebook, ar urma să fie citați pentru audieri.

Liviu Pop spune că va face plângere penală împotriva fiului Sorinei Pintea
 

Senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat luni, la Parlament, că va formula plângere penală împotriva fiului fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, pentru a-i cere daune morale pentru prejudiciu de imagine provocat de “declaraţiile iresponsabile” ale acestuia.

“Toate sunt nişte bazaconii pe care domnişorul Pintea va trebui să le demonstreze în instanţă. Mâine, avocatul meu va depune plângerea prin care voi cere daune morale pentru prejudiciu de imagine produs de acele declaraţii iresponsabile”, a precizat Liviu Pop, întrebat dacă afirmaţiile făcute de fiul Sorinei Pintea la adresa sa sunt adevărate şi dacă se cunoaşte cu denunţătorul.

În ceea ce priveşte cele patru tranşe de bani despre care fiul Sorinei Pintea a spus că le-ar fi primit, Pop a replicat: “Nişte minciuni, mă puneţi să comentez nişte aberaţii? În instanţă să arate şi mesajele şi toate probele”.

Despre denunţătorul din cazul Sorina Pintea, senatorul social-democrat a reafirmat: “Băiatul lui e finul meu, l-am cununat acum patru – cinci ani. Repet acelaşi lucru de sâmbătă, când am aflat de situaţie”.

Liviu Pop a precizat că nu a fost contactat de organele de anchetă.

“Nu m-a sunat nimeni. Dacă se vor întâmpla asemenea lucruri vă voi anunţa public”, a afirmat el.

Cât priveşte relaţia lui cu fostul ministru Sorina Pintea, senatorul a spus că nu a fost niciodată tensionată. “Nu a fost niciodată tensionată, nici cu doamna Pintea, nici cu alţi colegi de-ai mei şi nu vreau să comentez nimic pe acest subiect”, a mai declarat Liviu Pop.